Együtt, bakancsban

2023.11.23. 11:32

Az iskola 125 éves lesz: 125 kilométer a kitűzött cél

A 2025-ös esztendő jelentős év lesz a PTE Gyakorló Általános iskola és Gimnázium 1. számú Általános Iskolája életében, hiszen 125 éves jubileumát ünnepli az intézmény. Ennek kapcsán az iskola elindított egy túrasorozatot, amelyen cél a 125 kilométer megtétele.

Czeczon Enikő

A kép illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Trzykropy

Eddig két túra zajlott le, amelyeken szép számban húztak túrabakancsot az emberek, és gyalogoltak közösen a cél érdekében. Így a kihívásból már 22 kilométer teljesítve is van. 

November 25-én pedig elérkezett a harmadik túra ideje, amelyre minden érdeklődőt sok szeretettel várnak, hogy egy jó hangulatú kirándulás keretében felfedezzék a Közép-Mecseket, ahol mesebeli erdei ház, barlangbejárat, kilátó szegélyezi a résztvevők útját.

A körülbelül 6 kilométeres túra találkozási időpontja délelőtt háromnegyed 9, míg helyszíne a Remete rét - az Orfűre vezető úton a parkoló melletti esőbeálló. A kirándulás 9 órakor rajtol el, és a következő útvonal mentén halad: Remete-rét, Büdős-kút, Spirál-barlang, Lapis, Sós-hegy és végül a célállomás, a Remete-rét.  

A szervezők kérik, hogy a túrához csatlakozók réteges ruházatban és bejáratott sportcipőben, bakancsban jöjjenek, és hozzanak magukkal esőkabátot, kishátizsákot, elemózsiát és bőséges folyadékot. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!