Csúcsmodell közpénzből

2023.11.05. 20:00

Egyre többe kerül a lesajnált polgármesteri luxusautó

A baloldali városvezetés Pécs gazdaságával politikai okból hazardírozva ugyan kormányellenes propagandát folytat, de jelenlegi polgármester továbbra sem enged a luxusból. A tervei szerint ismét a német konszern egyik csúcsmodelljét béreltetné magának közpénzből. A korábban lesajnált 272 lóerős autó bérlete ráadásul még többe kerül jövőre.

Bóka Máté Ciprián

Fotó: Löffler Péter

Péterffy Attila pécsi polgármester egy éve még arról adott ki közleményt, hogy az általa használt 272 lóerős luxusautó, a gyártó csúcsmodelljének számító SuperB „csak egy Škoda”, és az extrafelszereltségként igényelt alváskényelmi csomag is csupán egy „pokróc”. 

Amúgy a rendkívül vagyonos, részvényekkel, aranyrudakkal is rendelkező Péterffy szolgapropagandája ráadásul nem is mondott igazat, hiszen a luxusigényt kielégítő szunyókálós extra nem csupán egy pokróc: az alváskényelmi csomag lehajtható fejtámaszokat is tartalmaz a hátsó üléssor két szélső ülésein. Ebből az is következik, hogy akár párosan is lehet pihengetni, miközben a duruzsol a sofőr hajtotta 272 lóerős erőgép, amikor kisebb terepezés közben tartanak a hétvégi kiskertbe, de az összkerékhajtás arra is alkalmassá teszi, hogy a tengerparti fövenyeket megközelíthesse. 

Annak ellenére, hogy a ciklus végére több mint 20 millióba kerül a városvezető autózása, MSZP-s főtanácsadója szerint aki ezzel a kérdéssel foglalkozik, az a polgármestert bosszantja, bántja  – ahogy ők fogalmaztak, „froclizza” a politikust.

Ugyanakkor a kritikák ellenére Péterffy nem mond le a kocsiról, hiszen hamarosan arról is fognak dönteni, hogy jövőre is ugyanezt a luxusautót szeretné béreltetni, csakhogy a korábbinál magasabb áron, már évi bruttó 4,6 millióért. Érdekesség, hogy Péterffy egész évre kéri az autót, holott csak októberig tart a mandátuma, a következő polgármesterről pedig júniusban dönthetnek a pécsiek. A jelenlegi polgármester egyébként korábban volt saját autója is, az is egy Škoda volt, de a gépjárműtől megvált azután, hogy elintézte, hogy magáncélra is használhassa a polgármesteri autót. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!