Érvelési technika

2023.11.20. 19:15

Két napon át vitáznak a fiatalok az MCC-ben

Mohay Réka

Kezdetét vette a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Vitázz! című vitaakadémiája, amely során a régióból számos fiatal érkezett a Pécsi központ helyszínére, hogy vereseny során mérjék össze vitázási készségüket, érvelési technikáikat és a racionális gondolkodásra való affinitásukat. A verseny november 20-án és 21-én délelőtt, illetve délután is zajlik, intenzív tanulási és kommunikációs élményt kínálva a résztvevőknek.

 

– Összesen tizenkét csapat érkezett, pécsi középiskolások mellett Zalaegerszegről, Kaposvárról is érkeztek háromfős csapatok. A fiatalok a verseny helyszínén tudják meg, hogy egy adott állítás mellett, vagy ellen kell érvelniük 

– tájékoztatott Erdei Krisztián, az MCC pécsi vezetője.
A teljesítmény értékelését háromfős szakértő bizottságok végzik, köztük az MCC Vitaakadémia országos vezetőjével, Barbarics Péterrel, aki lapunknak elmondta, az első körös érvelési vetélkedő tapasztalatai rendkívül pozitívak, a fiatalok legjobb tudásuk szerint törekednek arra, hogy megalapozott, racionális és higgadt módon közelítsék meg a kapott kérdéseket, elvonatkoztatva a személyes véleményektől.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!