Élménydús és kreatív

2024.01.23. 12:00

Mozgást és idegrendszert fejlesztő Kulcsár-torna, illetve játékos angol tanulás várja a kicsiket

Mohay Réka

Interaktív, fejlesztő programok indulnak a Patacsi Művelődési Házban (Pécs Fő u. 20), illetve a Várkonyi Nándor u. 7. szám alatt a Mosolymanó Egyesület kertvárosi székhelyén. Az Ancsiteaching és a Mosolymanó Egyesület jóvoltából a gyermekek angol nyelven tanulhatnak, illetve mozgásfejlesztő tornán vehetnek részt.

A Kulcsár-féle mozgásterápia során ugyanis kiscsoportos tornagyakorlatok által fejlődhetnek a gyerekek több területen: a Kulcsár Mihályné által kifejlesztett módszer az idegrendszer kései érése esetén segíthet a szenzoros fejlesztésben, továbbá a hiperaktivitás, a figyelemzavar és a szorongás csökkentésében egyaránt. A Kulcsár-módszer a tanulási nehézségek megelőzésében, valamint a tanulási nehézségekkel küzdő gyermekek fejlesztésében is hatékony szerepet játszhat.

Fontos a gyakorlatok rendszeres elvégzése, s bár a teljes rendeződés hosszú hónapokat vehet igénybe, napi 15-20 percnyi gyakorlással elősegíthető a gyermek fejlődésének pozitív változása. A Kis English kifejezetten kisgyermekek számára induló angol nyelvi foglalkozások amelyek során témakörönként csoportosított mondókákkal, interaktív játékos feladatokkal okulhatnak a csemeték, eredeti angol szövegek, dalok hallgatásával, mágneskönyvek használatával kiegészítve.

A tornafoglalkozások Patacson hétfőnként fél öttől, csütörtökönként öttől kezdődnek, a Kid English angol tanulásra hétfőnként negyed hattól, csütörtökönként fél öttől kerül sor. A Várkonyi utcában a tornára keddenként öttől, péntekenként pedig fél öttől várják az érdeklődőket, angolozni keddenként fél öttől nyílik majd lehetőség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!