Rágalmazás

2024.01.12. 12:00

Saját korábbi munkatársa jelentette fel a polgármestert

A Dunántúli Napló információi szerint rágalmazás miatt egy kozármislenyi önkormányzati képviselő és Bíró Károly városvezető korábbi munkatársa is feljelentést tett egy polgármesteri Facebook-bejegyzés miatt, amely az önkormányzat közösségi oldalán is megjelent. Az inkriminált poszt azóta már nem fellelhető.

Bama.hu

Mint Farkas Róbert helyi képviselőtől megtudtuk, a polgármester két, köztük egy évek óta működő oldalt, a Kozármislenyi Szakember Keresőt, valamint Misleny.info-t vélte olyan átverős Facebook-csoportoknak, ahol szerinte lejárató és hamis posztokat jelentetnek meg. Bíró Károly polgármester ezen oldalak üzemeltetőjének a már törölt Facebook-bejegyzése szerint Baka Sárát, a városi művelődési ház egykori vezetőjét, és Farkas Róbert képviselőt nevezte meg, „megafonos” módszereket is emlegetve.

Az érintettek tájékoztatása szerint a dolgot nem hagyták szó nélkül, rágalmazás miatt feljelentést tettek a polgármesteri akció miatt. Baka Sára egyenesen a településvezető ellen tett feljelentést, és – mint portálunknak elmondta - már ki is jelölték azt a bíróságot, ahol magánvádas felperesként védheti igazát a városvezetővel szemben.

Baka Sára a közösségi oldalán korábban arra kérte a polgármestert, hogy korrigálja személyét érintő, sértő és valótlan állításokat tartalmazó posztját. „Az ön által említett oldalak egyikéhez sincs közöm, két, közéleti oldalért vállalom a nevem, a Mislenycsillagért és a Mislenyi kibeszélőért” – írta bejegyzésében. Egyúttal megjegyezte, hogy 2024 az önkormányzati választások éve lesz és ez egyben a jelenlegi választott városvezetők megmérettetése is, de nem mások lejáratásával, hanem az elért eredményekkel kellene a színre lépni.

Farkas Róbert pedig arról számolt be Dunántúli Naplónak, hogy ő ismeretlen tettes ellen tett feljelentést, azért, mert nem tudja, a szóban forgó bejegyzést ki osztotta meg az önkormányzat Facebook-oldalán. A képviselő egyelőre várja a további fejleményeket. Képviselői közösségi oldalán december 21-én az esetről azt írta: „karácsonyváróként polgármester azt találta legfontosabb feladatának, hogy alpári stílusban minden alapot nélkülöző hazugságokat írjon helyi lakóról, korábbi kampányfőnökéről és szokása szerint: rólam”. „Az oldaláról még le nem tiltott lakosok egyszerű logikus kérdéseire nem tudott válaszolni, így kénytelen volt beismerni, hogy mind a hazugságai, mind saját maga vállalhatatlan Kozármisleny és még önmaga számára is: törölt mindent” – jegyezte meg a képviselő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!