Majka-koncerttel indítanak

2024.03.18. 17:40

Április második hétvégéjén ismét felbolydul a siklósi Felszabadulás utca városnapok miatt

Április 12-13-án újra élettel telik meg Siklós belvárosa, amikor a III. Siklósi Városnapok keretein belül kétnapos fesztivál keretében ünnepli a település a várossá válás évfordulóját.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Fotó: Szuhán Gábor

Siklós, illetve az egész dél-baranyai térség tavaszi szezonnyitója minden évben a Városnapok, melyre idén olyan fellépőket várnak, mint Majka, Szikora Róbert és az R-Go, Sipos F. Tamás, Kozso, valamint a Don’t Stop The Queen zenekar. 

Városnapok Siklóson
Fotó: Szuhán Gábor

Az önkormányzat ezúttal is a Béni Production rendezvényszervező céggel együttműködve szervezi meg a fesztivált, és az országosan ismert sztárfellépők mellett ezúttal is nagy hangsúlyt fektetnek a helyi előadókra, kulturális csoportokra. A programterv szerint pénteken 17 órakor a Tenkes Vegyeskar fellépése nyitja meg a rendezvényt, amely után a Siklósi Ifjúsági Fúvószenekar, majd a Szabó család zenekar szórakoztatja a közönséget. 19.30-tól Sipos F. Tamás énekli el a ’90-es évek slágerdalait, utána 20:30-tól pedig Szikora Róbert és az R-Go ad nagy koncertet. Az estét Dj. Tomi zárja. 

A fesztivál második napján, szombaton 15 órától a Tenkes Szőlőszemei Fúvószenekar koncertjével indul a színpadi program, amely után M-Kovács Réka zenés interaktív gyerekműsorral várja a kicsiket és nagyokat. 17 órától a Dolce Hegedűegyüttes örvendezteti meg a közönséget. Az esti fellépők sorát 18 órakor Kozsó nyitja, majd a térségbe már visszatérőnek számító Don’t stop the Queen tribute zenekar hozza el a legendás együttes slágereit. Az este fő fellépője, Majka 20:30-kor érkezik, amely után Dj. Pepe pörgeti fel a még szórakozni vágyó közönséget. 

A program helyszíne ezúttal is a Felszabadulás utca – Mária utca és a körforgalom közötti szakasza – lesz. A Mária utca ismét gasztrosétánnyá alakul, míg a Felszabadulás utcán kézművesek kínálják majd portékáikat.

A városnapi fesztivált Siklós önkormányzata 2022-ben rendezte meg először, akkor a 45. születésnapját ünnepelte a város. Tavaly még sikeresebb volt a rendezvény, hiszen annak ellenére, hogy nem éppen tavaszias idő várta a résztvevőket, két nap alatt annyian voltak, mint a nyitóévben, amikor még háromnapos volt a fesztivál. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!