Nagyon jól megy most a Verkli

2018.12.12. 10:30

Varga Nadinnak, az ifjú zeneszerzőnek országos bemutatója lesz

Mészáros B. Endre

dav

Beszámoltunk már arról, hogy országos zeneszerző versenyt hirdettek Szokolay InspirArt (SZIA) elnevezéssel, melynek első kategóriáját, a „kicsik” vetélkedését a mindössze 13 esztendős geresdlaki Varga Nadin nyerte meg. A Virtuózok döntős hangszeresei pedig Szokolay Sándor halálának 5. évfordulója alkalmából emlékkoncerten mutatják be a legjobb műveket (így a geresdlaki Varga Nadinét is), méghozzá ezen a hétvégén, december 9-én a budapesti Vigadóban.

Emlékeztetőül, Nadin zeneműve alig több, mint kétperces zongoradarab, Verkli a címe és a „Spicces matróz tánca” című rövid kis improvizációjából alkotta meg.

Varga Nadin azóta nyert két ösztöndíjat is. Az egyik a „Tehetségek Magyarországa” ösztöndíj, a másik a MOL Alapítvány tehetségtámogató projektje, amellyel 233 beérkező pályázatból csak 72 fiatalt támogattak, de Nadin köztük van. A geresdlaki ifjú zeneszerző közben szerepelt a Szokolay Sándor emlékkoncertet bemutató műsorban az M5-ön, most hétvégén pedig jön a Verkli országos bemutatója.

Címkék#varga nadin

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában