Rajtra kész új musicalek

2020.05.01. 14:20

Moravetz Levente sok újdonsággal készül

Moravetz Levente lett az újjászervezett POSZT egyik vezetője. A sokoldalú szakembert a színházfesztivállal kapcsolatos újdonságokról és erre az évre tervezett új musicaljeiről, színdarabjairól kérdeztük.

Mészáros B. Endre

– Mit jelent a POSZT funkció?

– Márta Istvánnal közösen ügyvezetőkként irányítjuk a munkát, de a pontos feltételekről még egyeztetünk.

– Lesz idén színházfesztivál?

– Úgy készülünk, hogy augusztus végén megrendezzük Pécsett. Nem lesz egyszerű, mert amint szabad újra a játék, a teátrumok elsőként a bérleteseikkel szembeni vállalásaikat igyekeznek teljesíteni.

– Mennyire kavart be a Moravetz Produkcióknak a vírushelyzet?

– Amikor beütött a baj, éppen az új történelmi musicalünket, A Rajkókat próbáltuk a Harmadikban. Ezt a darabot Horváth Krisztián zenéjére írtam és a cigány holokausztról szól.

– Mikor lenne a bemutatója?

– 11 nappal ezelőtt, vagyis a múlt előtti hétvégén. Félszáz szereplős, több iskola és színház összefogásával jön létre a teljes produkció. A főszereplője többek közt Jónás Judit Budapestről, Rácz János Egerből, László Csaba és Ákli Krisztián Pécsről.

– Milyen más előadásaik csúsznak még a vírus miatt?

– Májusban lett volna a hazai ősbemutatója a Nem lesz reggel Fred nemzetközi drámapályázatot nyert színjátékomnak a Székelyudvarhelyi Színház előadásában. Egy színházi tévéfilm a Csiki-csuki darabomból ugyancsak későbbre tolódik. A legnagyobb projektünk a Sárkányszív című családi musical Nagy Lajos és Luxemburgi Zsigmond hatalomváltásának időszakából. A Sárkányszív az egyedüli magyar alapítású lovagrend. A kalandos történelmi játékot én írtam, a Bon-Bon együttes tagja, Szolnoki Péter pedig a zenét szerezte és szerepel benne Sasvári Sándor, Rudán Joe, Besenczi Árpád, Beleznay Endre, Both Gábor, Gergely Róbert is. A 70 fős lovas­színházi játék a nyári időszakban többször ment volna Orfűn.

– Mire jut így több ideje?

– Tulajdonképpen semmire. No jó, az Argosz, Rigó, meg a Többiek című könyvemet 2010-ben adták ki, és hetekig vezette az eladási listákat, s most a folytatásaként naponta felkerül egy-egy új történet a Moravetz Produkció honlapjára. Ezekből a novellákból pedig már összeállt egy teljes könyv.

Baranyában él három és fél évtizede

Moravetz Levente Besztercén született 1957-ben. A Budapesti Színművészeti Főiskolán 1980-ban diplomázott és a Radnóti Színházban játszott 1986-ig, majd a Pécsi Nemzetiben 1999-ig. Több darabot írt, rendezett, évekig főrendezője volt a Kassai Színháznak. A Moravetz Produkció több általa írt musicalt visz színre országszerte. Két éve a Pécsi Harmadik Színház tulajdonos irányítója. Felesége, Moravetz-Somogyvári Andrea, vállalkozó. Párjával külön házasságból van egy fiuk, Péter, és két lányuk, Lilla és Kíra. Orfűn élnek Kírával és három kutyájukkal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában