Beindul az élet

2021.06.02. 14:00

Működik a hétvégén már a város minden mozija és színháza

Ha eddig csak ébredezett, ezen a héten teljes mellszélességgel tombolni fog a kultúra Pécsett. A komolyzene, a múzeumok után most beindul a legnagyobb mozihálózat, a Cinema City is, elkezdi a játékot a Pécsi Nemzeti és a Harmadik Színház, továbbá a Kodály Központban a klasszikusok után már könnyűzenei sztárok műsorára igyekezhetünk.

Mészáros B. E.

20200406 Pécs Pécsi Nemzeti Színház fotó: Havran Zoltán (HZ) Magyar Nemzet

Forrás: MW

Fotó: Havran Zoltán

Arról a héten már beszámoltunk, hogy csaknem teljes a múzeumi lista, kinyitott minden osztály a Janus Pannonius Múzeumban. A szimfonikus koncertek már egy hónapja élőben vagy online, olykor vegyesen is elérhetők. A mozikban ugyancsak szépen gyarapszik a filmkínálat, ám a héten csütörtökön beindul a legnagyobb mozihálózat, a Cinema City is. Itt látható majd először két nagy sikerű Oscar-díjas alkotás, A nomádok földje és a Lelki ismeretek, egy új bűnügyi vígjáték, A nagy visszatérők sztárszereposztással (Robert De Niro, Morgan Freeman, Tommy Lee Jones) és horrorból is jön meglepetés.

Továbbá a Janus Egyetemi és a Horvát Színház után beindul a Pécsi Nemzeti és a Harmadik Színház is. A Pécsi Nemzetiben szombaton A miniszter félrelép komédia (filmváltozata a rendszerváltás óta az egyik legnézettebb magyar mozialkotás), a Harmadikban 10-én az Ájlávjú off-Broadway komédia premiere lesz a nyitódarab. Újra sorjáznak az időszakos tárlatok is mindenfelé, ebben a sorban a legújabb a Magyar Géniusz című lesz a Pécsi Galériában június 3-án csütörtökön, amely a magyar képalkotó művészet geometrikus absztrakt irányzataiból nyújt válogatást egy teljes hónapon át – július 8-ig látható.

És végre a minőségi könnyű­zenét is élőben hallhatjuk a Kodály Központban.

Ennek első programja a hosszú leállást követően a Legyen úgy! című Dés László-koncert június 7-én, régi nagy slágerekkel és vadonatúj dalokkal. Elhangzik itt többek között a Nagy utazás, a Vigyázz rám, az Olyan szépek voltunk és a Pál utcai Fiúk musicalből a Mi vagyunk a Grund! is. Dés László vendége ezúttal Szinetár Dóra, aki annak idején a Valahol Európában című Dés-musical női főszerepét játszotta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában