Ünnep

2021.07.09. 16:43

Hetven éve lett város Komló, hatalmas bulik lesznek

Zs. J.

20210626 Miskolc fotó: Vajda János VJ Észak-Magyarország Republic emlékzenekar koncertje a Gárdonyiban. képen: Paróczai Attila-bass, Berecz Attila-ének, Dr Faitli József-szólógitár

Fotó: Vajda János

„1903-ban itt 38 ház volt, mind a 38 zsúpfedeles. Olyan falucska volt, hogy a téli időszakba ide bejönni nem lehetett, mert a szekér is tengelyen felül süppedt a sárba.” Ezek a mondatok hangzottak el 1951. szeptember másodikán, amikor Komlót várossá nyilvánították, és ezen a napon tartották meg az első magyar bányásznapot is.

A város ebben az éveben ünnepli várossá alakulásának hetvenedik évfordulóját, amire méltó módon szeretnének megemlékezni. Polics József polgármester elmondta, hogy a hagyományos bányásznapok péntek, szombat, vasárnapra estek, itt változtatni kellett, hiszen a várossá nyilvánításuk születésnapja szeptember másodikára esik. Ezért már csütörtökön egy rendkívüli programmal indítanak, illetve egy kiemelt tűzijátékkal is készülnek.

A négynapos ünnepségsorozat programjait úgy állították össze, illetve olyan fellépőket hívtak meg, hogy a fiatalok és az idősek is megtalálják a nekik tetszőt. A nyitónapon a Halott Pénz, pénteken Neoton Família és ByeAlex, szombaton Pápai Joci, a The Minds és a Republic és vasárnap a Hooligans lép fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában