Rozé Fesztivál

2021.07.11. 15:30

Rózsaszínben pompázott Villány a hétvégén

Méltón ünnepelték a hétvégén Villányban a rozé bort, a tavaly elmaradt Rozé Fesztivál után idén újra rózsaszínben pompázott a rendezvénytér. A délutáni programokat az esti koncertek koronázták meg.

Zs.K.

Pénteken és szombaton az a borkedvelő keltette a legnagyobb feltűnést Villányban, aki nem viselt magán rózsaszín ruhadarabot. A tizedik Rozé Fesztiválnak az idén is nagy sikere volt, a szervezők újdonságokkal is meglepték a résztvevőket, a programsorozat pénteken a Villányi Borrend ünnepélyes megnyitójával kezdődött. Idén a járványhelyzet ugyan még némileg közbeszólt, hiszen a látogatók csak védettségi igazolvánnyal vehettek részt a koncerteken, és ebben az évben először belépődíjas volt a rendezvény.

Bock-Báthori Emese, a fesztivál egyik főszervezője elmondta, ugyan valóban szerényebb volt a részvétel az előző évekhez képest, azért így is remekül sikerült a program, a Rozé Maratonon például talán többen is voltak, mint máskor. A szokásokhoz híven idén is díjazták a legkülönlegesebb, legkreatívabb rózsaszín jelmezt. A futók között találtunk egy rózsaszín unikornist, rengeteg rózsaszín parókás résztvevőt, és egy férfit, aki közel száz rózsaszín ruhadarabot viselt magán, ami nem csak a fesztiváli hangulat miatt, hanem a nagy meleg miatt is külön dicséretet érdemelt.

Az idén egy gigantikus Rozé koccintással is emlékezetessé tették a programot. Mayer István, Villány polgármestere a színpadon képviselőtársaival együtt koccintott, majd a közönség tagjai is hasonlóan emeltéka rozéval megtöltött poharukat. A téren egy Rozé bikát is meg lehetett ülni, ezzel a szervezők elsősorban a felnőtteket szerették volna megcélozni, de ahogy látszott, a gyerekeknél nagyobb sikert aratott, így ők szerezték meg a fröccskupont a szüleiknek, ha két percig sikerült rajta maradniuk. Harkányból is megérkezett „A harkányi gyógyvíz és az ördögszántotta hegy legendáját” népszerűsítő cabrio, a hosstess-lányok, az ördög és a Harka lány játékra hívták a fessztiválozókat.

 

Az esti koncertek igazi bulihangulatot varázsoltak a rendezvénytérre, fellépett a The Minds, a Soulwave, az NGR Music Group, a Bohemian Brass Band, a Villányi Fúvószenekar, a Band of Streets, a Cocktail Band, és a Made in B zenekar, utóbbitól az Elviszlek Villányba című slágert is hallhatta a közönség. Ezt az önkormányzat és a zenekar együttműködésében készült dalt már Villány Himnuszaként emlegetik. A legtöbbeket vonzó Brains – Magyarország egyik sikeres, elektronikus zenét játszó zenekara – szombat esti koncertjére pedig már hatalmas volt a hangulat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában