Kultúra

2022.05.01. 12:30

Sokszínű volt a nemzetiségek bemutatkozása

Első alkalommal rendezte meg vasárnap a harkányi horvát, szerb és német nemzetiségi önkormányzat a közös programját Sokszínű Harkány címmel.

Zs. K.

– A három nemzetiség immáron két éve tervezi megrendezni – idén nagy örömünkre végre alkalmunk nyílt a közös nemzetiségi program megtartására. Estünkön a résztvevők megismerhették a Harkányban élő nemzetiségek zenei és kulturális hagyományait, megtanulhatták egymás táncait, ezáltal közösen mutathatták be a nemzetiségek kulturális értékeit – mondta Bognárné Schubert Éva, a harkányi német nemzetiségi önkormányzat elnöke. 

Hozzátette, az összefogás különösen a ma kialakult helyzetben igen aktuális és fontos, hiszen az elérő nemzetiségi kultúrák és nyelvek egymást erősítik, egymás támogatásával színesíthetik Harkány kulturális életét. A szervezők, a három harkányi nemzetiség az együttműködés jegyében ezentúl minden évben megszervezik ezt a közös programot. A programot a „Mohács” Nemzetiségi Néptáncegyüttes műsora nyitotta meg, majd a Millich zenekar közreműködött az esten. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában