Páncélbemutatót is tartanak

2022.07.07. 17:01

A törökök táborát is bejárhatjuk a szigeti hős várában

M. R.

Számos különleges programmal várják az érdeklődőket július 30-31-én a Zrínyi Várban. A Szigeti győzedelem 1556 című rendezvény Stancsics Horváth Márk várkapitány és a hős várvédők emléke előtt kíván tisztelegni. 

Július 30-án már reggel kilenctől török és magyar tábori életképek szemtanúi lehetünk, ezt családi kincskereső vetélkedő és hőspróba követi, melyekre a helyszínen jelentkezhetnek az érdeklődők. Páncélbemutatót is láthatunk, valamint megnyitják a Sarlós Endre Emléktermet. Salamon Ferenc várkapitány Minden, ami 1566-ban NEM történt meg címmel tart előadást, majd a Sonivius Vappae régizene együttes koncertezik a dzsámiban.

Július 31-én a Vándorló Történelem Hadi és Kulturális Társaság tart egész napos interaktív foglalkozásokat és vitézi erőpróbát. Történelmi viselet- és orvosi bemutatóra is készülhetünk. A nap különleges élménye lesz a zenés történelmi séta a várban a Tinódi Vegyeskar közreműködésével. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában