Moziajánló

2023.02.19. 13:14

Ha nincs Cate Blanchett, akkor a film sem születik meg

Február 19-én, este negyed 8-kor a pécsi Cinema City vetíti a TÁR című filmet, amely eddig magáénak tudhatja a Legjobb női főszereplőért járó Golden Globe-díjat, valamint jelenleg hat kategóriában jelölték Oscar-díjra, ötben pedig Bafta-díjra.

Cz.E.

Forrás: Youtube

A film a klasszikus zene nemzetközi világában játszódik, amelynek középpontjában Lydia Tár áll, akit a legnagyobb élő zeneszerzőnek és karmesternek tartanak széles körben. És ő az első női vezető karmester egy német zenekar élén. A szakma és a közönség is tiszteli. Éltetik, ami ebben a szférában nőként különösen nagy szó. Látszólag tökéletes életet él, de ahogy a közmondás is tartja, nem minden arany, ami fénylik.

Az alkotást az a Todd Field rendezte, aki 2006-ban az Apró titkok-at, amelyben Kate Winslet játszotta a főszerepet, azonban azóta egyetlen filmet sem tett le az asztalra. A TÁR-t kimondottan Cate Blanchettre írta, így, ha ő nem vállalta volna szerepet, akkor az alkotás a süllyesztőbe kerül, és most nem beszélnék vagy beszélhetnénk róla.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában