Bűnügyek nyomában

2023.04.01. 20:41

Izgalmas pécs-baranyai és azon túli eseteket boncolgat a szerző

Az igaz történeteken alapuló krimifilmek és sorozatok fénykorukat élik, de számos könyv is megjelent ebben a témában. Most egy újabb kötettel bővül ezek sora, hiszen megjelent Fenyvesi Csaba Színes bűnügyek című könyve, ami igaz történeteket és kriminalisztikai esettanulmányokat tartalmaz.

Cz. E.

A kötet pécs-baranyai és azon túli, mindösszesen tizenkét szösszenetet tartalmaz, amelyet a korábban bűnügyi vizsgálóként, ma egyetemi tanárként és védőügyvédként dolgozó szerző fogalmazta meg.  

Az esetek boncolgatásából kiderül az olvasó számára, hogy elég lehet-e rablásban elítéléshez egy piros sapka viselése, menthet-e életet egy jó helyen fekvő piros sapka, megtalálták-e az Alkotmány utcai rablót vagy hogy mit követetett el a tettye szatír. Ezen kívül azonban még számos kérdésre ad választ a könyvet. 

A szerző könyvéhez két forrásból merített. Egyrészről Ferdinand von Schirach Bűnös? című kötete motiválta, amelyben 11 saját praxisú bűnügyét villantotta fel szépirodalmi stílusban. Az írás bestsellerré vált. Másrészt az író professzora, Tremmel Flórián kriminalista, iskolateremtő büntetőeljárás jogász inspirálta, hogy tollat ragadjon, hiszen Tremmel már évekkel ezelőtt kijelentette Fenyvesi Csabának, hogy meg kéne írnia a baranyai pitavalt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában