Zenei és lírai utazás

2023.05.06. 09:48

Mély spiritualitásban részesülhetnek az érdeklődők a Művészetek és Irodalom Házában

Egy nem mindennapi lírai, zenei utazásban lehet része annak, aki május 6-án, délután 7 órakor ellátogat a Művészetek és Irodalom Házába.

Cz. E.

A Pécsi Tudományegyetem InternationalSeasons rendezvénysorozatának keretében Áldozati Énekek címen a világhírű Parvathy Baul és Wittek Béla előadásában élhető át Tagore és Lálan áldozati énekeinek mély spiritualitása.

Parvathy Baul a világ legelismertebb női Baul előadója, amely az indiai Nyugat Bengáliából származó spirituális művészeti forma, amely egyszerre foglalja magába a kifinomult előadásmódot, a módszert, a jógát és az odaadást, a bhaktit. Parvathy ennek a hagyománynak gyakorlója, előadója, tanára, és mindemellett hangszeres művészként, mesemondóként és festőként is tevékenykedik.  

Az énekesnő partnere május 6-án Wittek Béla lesz, aki údon, azaz arab lanton játssza Tagore és Lálan dalaihoz komponált zenei kíséretet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában