Infinity Pool

2023.09.24. 10:00

Ez a brutális testformálás biztosan rémálmokat okoz majd

Brandon Cronenberg filmje, az Infinity Pool nem ígér könnyű kikapcsolódást – de nem is mindig azért járunk moziba. A pécsi Apollóba meg pláne nem.

Bama.hu

A hivatalos ismertető már önmagában elbizonytalanító. Eszerint egy fiktív tengerparti országban, Li Tolqán járunk. Az egyik itteni luxushotelbe jön nyaralni az alkotói válsággal küzdő egyregényes író, James, és az őt eltartó gazdag felesége, Em. Itt futnak össze Gabivel és férjével, Albannel , akik látszólag James nagy rajongói. El is csábítják a párt, hogy a hotel figyelmeztetése ellenére hagyják el a luxusszálló területét, fedezzék fel a környéket, amit javarészt szegény helyiek laknak.

Meg is bánják, pontosabban csak James és Em bánják meg, hogy belementek a buliba, mert éjszaka, a hazaúton James elüt egy férfit, akit a femme fatale Gabi tanácsára a sorsára hagynak, az bele is hal a sérüléseibe. Másnap James ajtaján kopogtatnak a rendőrök, akik szembesítik a helyi törvényekkel: amennyiben van gyermeke az áldozatnak, az jogosult arra, hogy megölje szülője gyilkosát. Van persze alternatív megoldás jó pénzért: James belemegy, hogy klónozzák, és csak a klónt ölik meg, de azt a bűnös szeme láttára.

Hogy ez kellőképpen abszurd? Igen, nagyon is. Hogy szürreálisan ijesztő? Pontosan az. Hogy ha bevállaljuk, lesznek rémálmaink? Sanszosan igen. De attól még kötelező darab az ifjú Cronenberg mozija – mert a brutalitása mögött mégis csak felsejlik egy nagyon pontos korkép, és egy nagyon érzékletes, a maga furcsa módján szinte hihető valóságrajz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában