Nyomozásba kezdenek

2023.10.28. 10:00

Lopással gyanúsítanak egy diákot az iskolában

A Szemrevaló Filmfesztivál keretében október 28-án a pécsi Apolló Mozi este 8 órai kezdéssel vetíti Németország Oscar-jelölt filmjét, amelynek címe A tanári szoba.

Czeczon Enikő

Fotó: Laufer László

Az alkotás főszereplője Carla, aki elhivatott és fiatal tanárnő, aki egy német iskolában a hetedikesek osztályfőnöke. Az erősen multikulturális intézményben viszonylag nyugalom van, addig a pontig, ameddig egy gyereket lopással nem gyanúsítanak. Egyedül a nő hisz a fiú ártatlanságában, és nem ért egyet kollégái nyomozási módszerével, ezért saját kezébe veszi az ügyet. Ez azonban olyan eseménysorozatot indít el, amely az egész iskola életét felbolygatja. Carla az állását is elveszítheti az egymással szemben álló tanulók, feldühödött szülők és tanárok konfliktusában.  

A tanári szoba rendezője Ilker Çatak, aki a címben szereplő helyszínt a hatalmi viszonyok laboratóriumának tekinti, amelyben könnyen felőrlődhet az ember a megmerevedett frontok között.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában