Fényfestők

2023.11.12. 15:43

Előbb Pécsett, aztán Horvátországban bizonyíthattak

Miután Pécsett, a Fényfesztiválon nagyon villantottak a kaposvári fényfestők, Dubrovnikban mutathatták meg, mit tudnak más körülmények között.

Bama.hu

Fotó: Löffler Péter

A sonline.hu írta meg, hogy a dubrovniki óvárost körbeölelő várfal egy részét világították meg a kaposvári fényfestők a horvát tengerparti városban november 3-a és 5-e között. A FényHangÁr csapata, Papp Pala László, Bata Zsolt és Cselik Richárd Vasarely Remake című alkotásukkal és másfajta fényjátékkal érkeztek a többnapos eseményre. 

Papp Pala László, a kaposvári FényHangÁr vezetője érdeklődésünkre elmondta, a fesztivál szervezői korábban járták a világot, több fényfesztiválra látogattak el, hogy felkutassák a vetítős csapatokat, és meghívják őket a dubrovniki eseményre. A kaposváriak munkájával a pécsi Zsolnay Fényfesztiválon találkoztak a horvátok, s ennek köszönhették a somogyiak a meghívást. – Nem teljesen ugyanazt az anyagot vittük el Dubrovnikba, de voltak ismerős alkotásaink is a fesztiválon – emelte ki Papp Pala László. – Ilyen volt Vasarely egyik grafikája és szobra. Ezeket Rgb LED-es bevilágított megoldással építettük meg. A szobrok interaktív módon érinthetőek voltak. Amikor hozzáért valaki, akkor a fényeffektek megváltoztak, illetve vezérelték a várfalra vetített képeket. Attól mozdult meg az egész látvány, hogy mind a négy analóg vetítőnket léptető motorok mozgatták – tette hozzá Papp Pala László.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában