Zenei elismerések

2023.12.19. 19:15

Fantasztikus helyezéseket és különdíjakat értek el a hallgatók

Decemberben megrendezte a már hagyománynak számító Országos Egyetemi Klarinétversenyét a Debreceni Tudományegyetem Művészeti Kar. A megmérettetés zsűriéjében foglalt helyett Kiss Gy. László Liszt-díjas klarinét- és tárogatóművész, Devich Gábor klarinétművész, Tóth József a debreceni Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskola igazgatója. 

Czeczon Enikő

A Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar Zeneművészeti Intézetéből nyolc hallgató indult a versenyen, akik intenzív felkészülésben vettek részt, amelynek meg lett az eredménye, hiszen mindannyian kiválóan teljesítettek. 

 A zsűri döntése alapján első díjat érdemelt Rácz Réka második évfolyamos hallgató, harmadik helyezést ért el Török Ramóna harmadik évfolyamos egyetemista. Mindemelett különdíjakat is szereztek a PTE hallgatói: a kötelező mű legjobb előadásáért Babos Anna második évfolyamos hallgató részesült elismerésben, míg Furman Tamás első évfolyamos a szabadon választott mű legjobb előadásáért vehette át a különdíjat.  

A hallgatókat a rendezvényen Balogh Ildikó tanárnő kísérte zongorán, míg felkészítő tanárjuk dr. Arnóth Zoltán és Laduver Mihály volta. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában