Megünneplik a Magyar Kultúra Napját a városban

2024.01.22. 19:15

Közösen koszorúznak, szavalnak, énekelnek Pécsváradon

1823. január 22-én fejezte be Kölcsey Ferenc Szatmárcsekén a Hymnus, a Magyar nép zivataros századai című versét, mely Magyarország hivatalos himnusza. Erre emlékezve 1989. óta január 22-én ünnepeljük a Magyar Kultúra Napját.

Czeczon Enikő

Ezen nap alkalmából ünnepi rendezvényt tartanak Pécsváradon január 26-án a Pécsváradi Művelődési Központba. Az esemény délelőtt 10 órakor veszi kezdetét ünnepélyes koszorúzással Dretzky Katalin, a művelődési központ egykori vezetőjének tiszteletére elhelyezett emléktáblánál. Beszédet mond Zádori János polgármestere, közreműködnek a Kodolányi János Német Nemzetiségi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola növendékei. Ezt követően a központ nagytermében délután 6 órakor teltház előtt mutatják be a Produceller nagysikerű előadását, amelyen hazai és nemzetközi duettek csendülnek, többek között Elton John és Kiki Dee, Paul McCartney és Michael Jackson, Udvaros Dorottya és Somló Tamás, Keresztes Ildikó és Balázs Fecó slágerei. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában