Kiáll a szabadság és az egyenlőség mellett

2024.01.29. 10:30

Megszökik a fiatal lány az őt védelmező férfitól, hogy felfedezze a világ dolgait

Új filmmel jelentkezett 2024-ben Yorgos Lanthimos, amely a Szegény párák címet viseli. Az alkotást a pécsi Cinema City és az Apolló Mozi is vetíti január 29-én.

Czeczon Enikő

Fotó: Peter Cade

A film főhőse Bella Baxter, akinek fantasztikus fejlődését követhetjük nyomon a történet során. Ezt a fiatal nőt a zseniális elméjű és szokatlan módszereket alkalmazó tudós, dr. Godwin Baxter hozza vissza az életbe. Bella a férfi védelmét élvezi, de vágyik a tudásra, szomjazza a világ dolgait, így elszökik Duncan Wedderburnnel, a dörzsölt és züllött ügyvéddel, s ketten együtt kontinenseket átívelő kalandra indulnak. A fiatal nő korának előítéletitől szabadon gyors iramban fejlődik, hogy szándékának eleget téve az egyenlőség és a szabadság mellett álljon ki.  

Január 29-én a filmet a pécsi Apolló Mozi egyszer – 19:45 –, míg a Cinema City háromszor – 13:00, 16:40; 20:00 – vetíti. Mindkét moziban eredeti nyelven, magyar felirattal adják a Szegény párákat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában