vízilabda

2018.03.26. 09:00

Ma és holnap rendezi Pécs a Komjádi Kupát

A PVSK és a PSN Zrt. vegyes csapata lesz a házigazdája az idei vízilabda Komjádi Kupának, aminek a pécsiek Lukács Gergely vezetésével címvédőként vágnak neki, és amelyet hazai medencében meg is akarnak nyerni.

Szakács Miklós

Az előző idényben a PVSK és a PSN Zrt. vegyes csapata pazar teljesítménnyel nyerte meg az U21-es korosztály számára kiírt, nagy hagyományokkal rendelkező Komjádi Kupát. Azóta a pécsiek kerete, ha nem is cserélődött ki, de félig átalakult, az azonban nem változott, hogy Lukács Gergely tanítványai ismét ott vannak a legjobb négy között. Ráadásul a kupa történetében először nem a főváros ad otthont a helyosztóknak, hanem Pécs, méghozzá ma és holnap.

Egy kis ijedelem biztos akadt, amikor múlt héten le kellett ereszteni a Hullámfürdő medencéjét egy üveg sérülése miatt, de mostanra biztossá vált, a hibát, ha ideiglenesen is, de megoldották, így a Komjádi Kupa négyes döntője zavartalanul kezdődhet meg.

– Nagy hálával tartozunk a mohácsi uszodának, amikor kiderült, hogy a Hullámban nem tudunk edzeni, azonnal felajánlották, hogy mehetünk oda– kezdte Lukács Gergely, a pécsiek edzője. – A péntek esti, Vasas elleni bajnoki győzelmünkben (keretes írásunkban – a szerk.) így a mohácsiaknak is nagy szerepük volt. De az az OB I.-es meccs az első felvonás volt, hiszen most a Komjádi Kupában is a Vasas lesz az ellenfelünk az elődöntőben.

Mivel a pécsiek Komjádi Kupában szereplő csapata és az OB I.-es keret között nagy az átfedés, így érthető a „két felvonásos” értelmezés. De hogy hétfőn és kedden milyen esélyei vannak a pécsieknek?

– Címvédőként nem lehet más a célunk, mint hogy idén is nyerjünk – vágta rá Lukács. – Kérdés, hogy a többiek milyen csapattal jönnek. Mi mezőnyben rendben vagyunk, de kapus poszton egy ifista fog védeni. Sok múlik azon, hogy a védekezésünkkel mennyire tudjuk segíteni.

A Komjádi Kupa programja, március 26., hétfő, elődöntők: FTC–UVSE (17.30), Pécs–Vasas (19.00). Március 27., kedd: Bronzmérkőzés (17.30), Döntő (19.00).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában