magasugrás

2018.03.28. 15:30

Vadász Kitty Madridban nyert Masters-Eb-t

Lassan hozzászokhatunk, hogy ha Vadász Kitty, a PVSK magasugrója világversenyre utazik, akkor onnan szépen csillogó éremmel is tér haza.

Szakács M.

Ezúttal épp a legszebben csillógóval érkezett meg Pécsre, Madridból. Ott rendezték meg ugyanis a Masters Fedett Pályás Atlétikai Eb-t, amit a 40 feletti hölgyek mezőnyében ő nyert meg, Európa-bajnok lett tehát!

– Amikor kiutaztam, abban biztos voltam, hogy dobogós leszek – mesélte a Dunántúli Naplónak Vadász Kitty. – Igazából egy horvát lány volt, aki igazán veszélyes lehetett rám, az volt a kérdés, hogy melyikünknek jön majd ki jobban a lépés. Amikor 158 centivel próbálkoztunk, akkor én elsőre rontottam, ő viszont egyből átugrotta a lécet, így egy kicsit meg is ijedtem. Aztán jött a 161 centi. Pont előttem ugrott a riválisom és elhibázta, így tudtam jól, hogy ha átugrom, akkor már én vagyok előnyben. Itt már jól ment az ugrás, meg is lett a 161. Utána még próbálkoztam magasabb ugrással is, de egyrészt már fáradtam, másrészt addigra eldőlt, hogy megnyertem az aranyat, így a koncentráció sem volt maximális.

A PVSK atlétája azt is elmesélte, hogy nagyon jó élmény volt számára a madridi döntő, hiszen szinte az egész magyar csapat ott volt mögötte és szurkolt neki, így pedig sokkal jobb érzés volt versenyezni. Kitty természetesen nagyon örül az Európa-bajnoki címnek, de már készül az év másik nagy eseményére, a szeptemberi szabadtéri világbajnokságra.

– Most Malagán lesz a vb, így úgy tűnik, hogy el is tudok rá menni – mondta a friss Eb-győztes. – Korábban volt, hogy más földrészre kellett volna utazni, azt sajnos nem mindig tudtam vállalni. Ezúttal már egy korcsoporttal feljebb fogok versenyezni, így a mezőnnyel is majd ismerkednem kell, de imádok versenyezni, sőt, még edzeni is. Úgy edzek ugyanis heti négyet-ötöt, hogy pont annyit csinálok, amennyi még jólesik. Imádok ugrani, úgyhogy csinálom tovább.

Nos, látva Vadász Kitty elszántságát és eredményeit, a magunk részéről csak biztatni tudjuk ugyanerre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában