kosárlabda

2018.07.26. 09:30

Nemzetközi porondra lép a PINKK

A PINKK-Pécsi 424 női kosárlabdacsapata ugyan a következő bajnoki szezonban minden bizonnyal szerényebb célokért fog küzdeni, mint a korábbi években, ugyanakkor kilép a nemzetközi porondra, az Európai Női Kosárlabda Ligában (EWBL) indul el.

Szakács Miklós

Fotó: Laufer László

A közelmúltban született meg a megállapodás a két nagy rivális, a PINKK-Pécsi 424 és a PEAC-Pécs között, hogy szorosabbra fűzik a kettejük közti együttműködést a pécsi női kosárlabda érdekében. Szurkolói szemmel a legegyszerűbben ez azt jelenti a gyakorlatban, hogy az előttünk álló bajnoki szezonban a PEAC lesz az a csapat, amely a bajnokságban komolyabb célokért fog majd küzdeni, míg a PINKK a tehetséges fiatalok számára kínálhat NB I. A csoportos játéklehetőséget.

A PINKK vezetői azonban nem vegetálásra készülnek, legalábbis erről árulkodik a hír, amely szerint a rózsaszínek rajthoz állnak az EWBL nevet viselő nemzetközi sorozatban. A korábban Kelet-európai Liga néven futó sorozat ősszel kezdi meg története negyedik szezonját, és bár jelenleg nem a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) égisze alatt fut, de úgy tudjuk, az idei éppen amolyan tesztév lehet, ami ha jól sikerül, jövőre már FIBA-rendezvény válhat belőle.

– Az EWBL vezetőitől kaptunk egy felkérést, hogy csatlakozzunk be az októberben rajtoló sorozatba, mi pedig nagy örömmel mondtunk igent – tudta meg lapunk a PINKK vezetőségétől. – Fiatal csapatunk lesz (erről részletesebben keretes írásunkban olvashat – a szerk.), és mint ilyen, ez egy kiváló lehetőség arra, hogy még több tapasztalattal gazdagodjunk. A sorozat lebonyolítása kuparendszerben valósul meg, ami azt jelenti, hogy a mezőnyt két nyolcas csoportra osztják, itt mindenki mindenkivel egyszer fog játszani, három hétvégére sűrítik össze a meccsnapokat. Októberben lesz egy hétvége három, míg decemberben és januárban kettő-kettő meccsel. A csoportok első négy helyezettje jut tovább, ott pedig egy oda-visszavágós párharc után Final Fourral zárul a liga.

Minden bizonnyal erős ellenfelekkel mérheti majd össze erejét a PINKK az EWBL-ben, hiszen orosz, lett, litván, svéd, szlovák, cseh és fehérorosz együttesek lesznek a rózsaszínek ellenfelei, akik egyébként első magyar csapatként állnak rajthoz.

Pár napon belül kész lehet a keret

Érdeklődésünkre a PINKK-nél elárulták, hogy a következő szezon játékoskerete és szakmai stábja gyakorlatilag már összeállt, ám ennek bejelentésére még pár nap türelmet kértek a klub vezetői.

Az persze már biztos, hogy Ruják Nóra és Gémes-Sarok Nikolett a PEAC-hoz igazolt, míg Benke Sára a Zalaegerszeg csapatához szerződött. Azt is már bejelentették korábban, hogy a PEAC tehetséges testvérpárja, Szücs Lilla és Szücs Réka is rózsaszínben folytatja, de lapunk azt is megtudta, hogy a PINKK előző évi keretéből hárman, Raus Vivien, Tijana Csukics és Zsilinszki Lilla is biztosan marad a csapatnál. Az tehát tisztán látszik, hogy jelentős fiatalításon megy át az együttes. Várhatóan pár napon belül azt is megtudhatjuk, kik lesznek az újonnan érkező játékosok, mint ahogyan azt is, hogy milyen szakmai stáb irányítja majd az új szezonban a PINKK-Pécsi 424-et.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában