Kosárlabda

2018.09.14. 16:31

A tenyerükön hordozták őket

Az ország egyik legjobb női kosárlabdacsapata, a Szekszárd vendégeskedett három napig a baranyai városban.

K. Mayer A.

Zseljko Djokics együttese nagyon jól érezte magát, ami nem meglepő, a helyiek ugyanis szinte a tenyerükön hordozták őket.

– Azért hoztuk tető alá ezt a háromnapos edzőtábort, hogy egyrészt szurkolókat szerezzünk a csapatnak Siklóson és környékén, másrészt nyugodt körülmények között készülhessen a Magyar Kupa-győztes, bajnoki ezüstérmes – mondta Szabó Balázs, aki siklósi, de Szekszárdon vezet egy áruházat (nem mellesleg versenybíró a kézilabda NB I.-ben), s a csapat egyik legnagyobb szurkolója. – Én minden meccsen ott vagyok, sállal a nyakamban.

A szekszárdi lányok a három nap alatt természetesen keményen dolgoztak, elvégre javában zajlik a felkészülés. Ugyanakkor olyan programokat is be tudtak iktatni, amelyeknek köszönhetően kicsit kikapcsolódhattak, feltöltődhettek a játékosok.

– Régi jó kapcsolatunk van már a siklósiakkal, Dragan Zorics, a wellness-fürdő vezetője például a barátom, így nagy örömmel fogadtuk el a meghívást – mesélte lapunknak Zseljko Djokics, a Szekszárd vezetőedzője. – Igyekeztünk népszerűsíteni a kosárlabdát a városban, ezért nyílt edzést is tartottunk, amely nagyon jól sikerült: annyian voltak a lelátón, mintha meccs lett volna! Kicsit bajban is voltunk, mert unalmasabb tréninget terveztünk, de azért, hogy kedvezzünk a közönségünknek, változtattunk a programon, s betettünk egy öt-öt elleni játékot is. Nagyon jól éreztük magunkat, a siklósi vár és az ott megtartott borkóstoló is ragyogó volt. Ezúton is köszönjük a helyiek kedvességét, úgy bántak velünk, mintha nagy csillagok lennénk!

A szekszárdiak mozgásban maradtak, mától vasárnapig már Zalaegerszegen szerepelnek a Göcsej-kupa felkészülési tornán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában