Tenisz

2018.09.26. 10:40

Nem csak a labda, a salak is repkedett

A Brand Slam idén is sikeres volt, az utolsó fordulóban nagy meglepetések akadtak.

K. Mayer A.

Sokak nagy bánatára befejeződött a közkedvelt amatőr teniszverseny-sorozat, a Brand Slam, amelynek a Pécs Városi Tenisz Club a házigazdája. Az utolsó, negyedik fordulót, a Platina Bau Opent most hétvégén rendezték meg, s a résztvevőknek szombaton bizony nemcsak egymással, hanem az elemekkel is meg kellett küzdeniük: a hatalmas szélben nem volt egyszerű játszani, szállt, kavargott a salak a levegőben. Vasárnapra azonban cserébe kiváló teniszidőt kapott a mezőny, nem csoda, hogy mindenki nagy kedvvel játszotta a mérkőzéseket.

Érdekesség, hogy az utolsó forduló hozott néhány meglepetést. A korábbi győztesek rendre elbuktak, férfi egyéniben például nem tudott nyerni Magyar Attila (Molnár Kristóf végzett az élen), és az ötven felettieknél sem Sütő János végzett az élen, hanem Gelb Gábor.

– A játékosok komoly kitartásról tettek tanúbizonyságot a szombati napon – fogalmazott ifjabb Simon István, a PVTC elnöke, célozva a cudar időjárásra. – Az utolsó fordulóban akadtak meglepetések, váratlan eredmények, de épp ezért szép ez a játék. Ebben a szezonban is nagyon élvezték a résztvevők ezt a sorozatot, és ez számunkra a legfontosabb.

Az idei Brand Slam tehát befejeződött, de nemsokára indul a következő sorozat: a téli időszakban a PVTC elindítja a Tüke Tenisz Kupát, amelyen 11-12 csapat (közel 100 játékos) küzd majd a bajnoki címért.

A Brand Slam-sorozat 4. állomásának, a Platina Bau Opennek az eredményei. Férfi páros: 1. Máté József–Fődi Tamás, 2. Sütő János–Magyar Attila, 3. Köbli Ádám–Molnár Kristóf és Kálmán Zoltán–Varga Tamás. Férfi egyéni: 1. Molnár Kristóf, 2. Ömböli Tamás, 3. Magyar Attila és Fülöp Csaba. Férfi egyéni 50+: 1. Gelb Gábor, 2. Sütő János, 3. Vigh Sándor és dr. Falusy Gábor. Férfi páros vigaszág: 1. dr. Falusy Gábor–Oláh András, 2. Kulcsár László–Theisz József, 3. Kaszás Endre–Priger Tibor és Hummel Márk–Vincze Péter. Férfi egyéni vigaszág: 1. Vörös Zsolt, 2. Hautzinger Zoltán, 3. Péterfalvy László és Gábor Balázs.

A Brand Slam-sorozat idei bajnokai. 50+ kategóriában: Sütő János. 50- kategóriában: Magyar Attila. Férfi páros kategóriában: Magyar Attila–Sütő János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában