birkózás

2019.07.12. 14:45

Három aranyat nyert a Dél-Zselic SE

Horvátországban edzőtáboroznak ezekben a napokban a 2001-ben alakult Dél-Zselic SE birkózói.

Horváth L.

A szigetváriak 23 gyermeket vittek ki, akik serdülő- és diák korcsoportosok. Az elmúlt hétvégén Zadarban nemzetközi kötöttfogású versenyen vettek részt, ahol Bogdán Norbert (diák 28 kg), Bogdán Dániel (serdülő 51 kg) és Oszvald Kevin (diák 54 kg) révén három aranyérmet nyertek. A tengerparti Sibenikben jövő szombatig maradnak.

– Jó kapcsolatokat ápolunk horvát klubokkal, többel is. Minden évben lejövünk a sibenikiekhez, akik aztán augusztus 12-17. között a mi edzőtáborunkban vesznek részt és indulnak szeptemberben az általunk rendezett Zselic-kupán is – mondta Tomsics István, a Dél-Zselic SE vezetőedzője.

Tavaly négy ország fiataljai birkóztak a Zselic-kupán, ők 23 csapatot képviseltek és összesen 270-en voltak. Ebben a mezőnyben Tomsics (akinek első számú segítője másodedzői minőségben Kupusz Mátyás) tanítványai akkor 10 első-, 18 második- és 11 harmadik helyet szereztek, és győztek a csapatban is. 2018-ban egyszerre négy szőnyegen folytak a mérkőzések, várhatóan így lesz ez idén is. – Tavaly több országos bajnokunk volt, és válogatottakkal is rendelkeztünk, az idei év eddig nagyon bejött nekünk, jobbnál jobb eredményeink vannak. Kimagasló teljesítmények jellemezték az elmúlt hat hónapot, remélem, hogy a folytatás is hasonlóan kiváló lesz. Egyébként a szakosztályunknak több mint 140 igazolása van.

A sportággal kapcsolatos friss hír, hogy egyre népszerűbb a strandbirkózás, amelyet magyarok is űznek. Évről évre egyre több verseny van a Nemzetközi Birkózó Szövetség naptárában. Márciusban Portugáliában (Chaves), májusban Brazíliában (Rio de Janeiro) rendeztek megmérettetéseket, míg augusztusban Ukrajnában (Odessza) küzdhetnek meg egymással a versenyzők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában