Úszás

2019.08.29. 09:58

Negyedik lett Jászó Ádám a váltóval a junior vb-n

Nagyszerűen szerepelt a PSN Zrt. úszója, Jászó Ádám nemrégiben véget érő FINA Junior Világbajnokságon, amelyet Budapesten, a Duna Arénában rendeztek meg.

Szabó D.

A 2002-es születésű pécsi tehetség a verseny első napján 100 méter háton ugrott a medencébe, de az 56.12-es egyéni csúcs ellenére is lemaradt kéttizeddel a középdöntőtől, váltóban viszont háromszor is döntőzött.

Petrov Anatolij tanítványa Szabados Bencével, Pap Bálinttal és Urlich Botonddal az oldalán 4x100 méteres gyorsváltóban, valamint Bőhm Sebestyénnel, Hatházi Dórával és Szőke Zitával a 4x100 méteres mix vegyesváltó tagjaként is nyolcadikként végzett. A csattanó azonban a vb zárónapjára maradt, amikor is a Jászó Ádám, Böhm Sebestyén, Kós Hubert, Zombori Gábor négyes országos csúccsal világbajnoki negyedik lett 4x100 méteres vegyesváltóban.

– Nagyon boldogok vagyunk, hogy Ádám ilyen jól szerepelt – nyilatkozta lapunknak Jancsik Árpád, a PSN Zrt. úszószakosztályának vezetője. – Hatalmas lökést adhat neki a jövőben, hogy egy hazai rendezésű világversenyen, ilyen hangulatban versenyezhetett. Edzője, Petrov Anatolij is elégedett a teljesítményével.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában