Sportpolitika

2020.01.12. 12:01

A Rátgéber Akadémiát is támogatják

A magyar kormány közzétette az államilag elismert és támogatott sportakadémiák listáját, köztük – egyedüli baranyaiként – ott van „Rátgéber Kosárlabda Akadémia” Alapítvány is. Kézilabdában hat, kosárlabdában négy, labdarúgásban pedig tíz egyesület kapott ilyen minősítést.

Sz. D.

Az államilag elismert sportakadémiák I., II. és III. kategóriájú sportakadémiaként működnek. A legmagasabb szintűek azok, amelyek saját iskolát és kollégiumot is fenntartanak. Működésükhöz a kormány támogatást nyújt azzal a feltétellel, hogy azt kizárólag a sportakadémia céljaira fordíthatják.

A támogatott akadémiák kosárlabdában: Budapest Honvéd Sportegyesület, Darazsak Sportakadémia Kft., Debreceni Kosárlabda Akadémia Kft., „Rátgéber Kosárlabda Akadémia” Alapítvány.

Labdarúgásban: Diósgyőr Futball Kft., DLA Utánpótlás Nevelő Kft., ETO Futball Kft., A Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány, FTC Labdarúgó Zrt., Honvéd Futball Club Kft., Illés Sport Alapítvány, MTK Budapest Labdarúgó Zrt., Várda Sport Egyesület, Vasas Akadémia Kft.

Kézilabdában: DVSC Kézilabda Kft., FTC Kézilabdasport Kft., Füredi Kézilabdasport Egyesület – Veszprém Handball Team Zrt., Győri ETO Kézilabda Club, Magyar Kézilabda Utánpótlásért Alapítvány, PICK Kézilabda Zrt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában