labdarúgás

2020.05.06. 16:44

Ebben a szezonban már nem lesz foci Baranyában

A női és a férfi NB I., valamint a férfi Magyar Kupa kivételével a Magyar Labdarúgó Szövetség lezárta a 2019-2020-as futballidényt. Ez többek között azt jelenti, hogy Baranyában semmilyen labdarúgóeseményt nem rendezhetnek a következő szezonig.

Szabó Dániel [email protected]

Fotó: Dzsoozi

Mint ismert, a Magyar Labdarúgó Szövetség hétfői döntésének értelmében, szigorú egészségügyi előírások mellett május 23-án a Magyar Kupa elődöntőinek első mérkőzéseivel folytatódik a futballidény hazánkban, és május 30-án a 26. fordulóval elindul a férfi NB I. is (a női élvonalban csak a Bajnok Ligája indulásról döntő mérkőzéseket rendezik meg). Az MLSZ kiemelte, tömeges érintkezés továbbra is komoly veszély, ezért a futsal és a szabadtéri amatőr és utánpótlás-bajnokságok idénye befejeződik, bajnokot sehol sem hirdetnek. Az alábbiakban a döntés baranyai vonatkozásait vizsgáltuk meg. Az NB III. helyzetéről, így a PMFC feljutásáról a 16. oldalon bővebben foglalkozunk.

A döntés legnagyobb vesztese az MLE

A női NB II. Nyugati csoportjában szereplő MLE-R-Bus megállíthatatlanul robogott a bajnoki cím és az élvonalba való feljutást (visszajutás) felé. Hartmann Szabináék hibátlanul, 109-2-es gólkülönbséggel vezették a bajnokságot, ugyanakkor az MLSZ döntése értelmében jövőre újra neki kell veselkedniük a másodosztálynak:

– A női NB I. hivatalos végeredmény nélkül zárul le, nincs bajnok, sem végső helyezettek, illetve kiesők. A 2020/21-es idényben a 2019/20-as bajnokságban résztvevő csapatok jogosultak az NB I-es nevezésre – írják a közleményben.

A pécsi futsalosok is bánkódhatnak

A PTE-PEAC R-Bus a futsal NB II. Nyugati csoport felsőházának a harmadik helyén állt, s formája alapján nagyon valószínű, hogy dobogón fejezte volna be a szezont. Varga Balázs együttese ráadásul az első helytől és a feljutástól sem volt elérhetetlen távolságra, de úgy tűnik, ezúttal egy oklevelet sem kapnak remek teljesítményükért. A futsal-bajnokságokkal kapcsolatosban még nem adott ki részletesen tájékoztatást az MLSZ, egyelőre csak arról adott tájékoztatást a szövetség, hogy a teremben sem folytatódik a szezon, és végeredményt sem hirdetnek.

A Pécsvárad ismét esélyt kapott

Ugyan az összes amatőr osztályt lezárta az MLSZ, de külön csak megyei I. osztályú bajnokságokra tért ki:

– A záró táblázatok első helyén álló csapatok (összesen húsz) lesznek jogosultak a 2020/21-es idényben az NB III.-as bajnokságba nevezni. A 2020/21-es idényben a megyei I. osztályú bajnokságokra 2019/20-as megyei I. osztályú bajnokságokban részt vett csapatok, valamint az NB III.-ból kikerült csapatok nevezhetnek. Tehát a Baranyai megyei I. osztály száz százalékos mérleggel vezető Pécsvárad is feljebb léphet egy osztállyal – amennyiben szeretne.

A gyerekek sem léphetnek pályára

A fentiek értelmében az utánpótlás-bajnokságok, kupák és tornák is le lettek fújva, ide értve az összes korosztályt. Az MLSZ kiemelt bajnokságokra külön is kitér:

– A férfi U19, U17 és U16 bajnokságok 2020/21-es versenyrendszerét a záró táblázaton elfoglalt helyezések alapján alakítják ki. A 2020/21-es UEFA U19 Bajnokok Ligája sorozatra az MLSZ az ETO FC Győr sportszervezetet nevezi.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában