Labdarúgás

2020.07.11. 17:59

A Várkői Stadionba költözik a PEAC

A korábbi NB I.-es játékos, Lőrinc Antal lett a PTE-PEAC megyei I. osztályban szereplő labdarúgócsapatának vezetőedzője. A Nagyatádra hazatérő Papp Zoltánt váltja az „egyetemisták” kispadján.

Szabó Dániel

Fotó:

Az edzőváltás váratlan volt, hiszen a PEAC vezetői azzal számoltak, hogy a felnőttcsapat Papp Zoltánnal kezdi meg a felkészülést a következő szezonra. Azonban a Pécsen fél éve dolgozó tréner jelezte: megkereste a Nagyatád, és ő is nagyon szeretne visszatérni egykori együtteséhez.

– Nem számítottunk rá, hogy új edzőt kell keresnünk a nyáron, de elfogadtuk Papp Zoltán döntését, és sok sikert kívánunk neki

– mondta lapunknak Fakazas András, a PEAC labdarúgó-szakosztályának szakmai igazgatója. – Helyére egy intelligens, elkötelezett, a PEAC és az egyetem szellemiségéhez passzoló szakembert szerettünk volna keresni. A vezetőséggel összeültünk, és egyöntetűen Lőrinc Antal mellett tettük le a voksunkat. Megkerestük őt, s szerencsére vele is találkoztak az elképzeléseink, így pár nap alatt meg tudtunk egyezni.

Lőrinc Antal számára nem lesz ismeretlen a Baranyai megyei I. osztály közege, hiszen az elmúlt három évben a Szederkényt irányította, amellyel tavaly bronzérmet szerzett. Korábbi csapatától a járványhelyzet miatt lefújt idény félbeszakítása után búcsúzott el. Akkor azt nyilatkozta lapunknak, hogy vállalkozásaira szeretne koncentrálni, de ha befut egy értelmes ajánlat, akkor arra igent fog mondani.

– Ez pontosan olyan feladat, amilyenre vágytam, így nem mondhattam rá nemet – fogalmazott Lőrinc Antal – Azért a döntésem előtt „futottam pár kört”: szerettem volna tájékozódni a célokról, a lehetőségekről, a keretről. Úgy gondolom, van egy nagyon jó alap, amire szépen fel lehet építeni az egyetemi futballt.

A PEAC felnőttcsapata a következő szezon hazai meccseit a Várkői Stadionba fogja lejátszani, hiszen a Verseny utcai sporttelepük centerpályája a PVSK kezelésébe került.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában