labdarúgás

2020.08.11. 17:32

Garami József huszonhét év után visszatér a PMFC-hez

Huszonhét év után visszatér korábbi sikerei helyszínére Garami József. A korábbi szövetségi kapitány mentorként és szakmai koordinátorként segíti a jövőben a PMFC labdarúgó-együttesének munkáját. A legendás tréner kezei között legsikeresebb időszakát élte a klub, 1986-ban bajnoki ezüstig vezette a pécsi csapatot, valamint 1990-ben a Magyar Kupában a csúcsra értek, egy évvel később pedig bronzzal lettek gazdagabbak.

Fotó: Dittrich Éva

– Már lassan egy éve vagyok itthon és ezalatt megkerestek a PMFC vezetői, hogy kapcsolódjak be az edzők és a pécsi gyerekek felkészítésébe, meg egyáltalán a szakmai munkával kapcsolatban segítések és mondjak véleményt. A felnőttcsapat körül szerencsére minden rendben van, megnézem, hogyan áll az utánpótlás, mire van még szükség és lehetőség. Fontosnak tartom, hogy a klub törődjön a fiatalokkal és minél több játékost neveljen ki a magyar labdarúgásnak. A ’86-os ezüstérmes csapatban huszonkét játékosból húsz saját nevelésű volt – idézi Garami Józsefet a klub honlapja.

Kulcsár Árpád sportszakmai igazgató kiemelte, Garami József hazacsábításával nagyon sokat nyert a pécsi labdarúgás. Rengeteg fiatal edző dolgozik ugyanis a piros-feketék utánpótlásában, akiknek nagyon sokat tud majd segíteni.

– Garami József rengeteget tett a magyar labdarúgásért, kiváltképp a pécsi futballért. Egy évvel ezelőtti hazaköltözését követően kezdtünk el arról beszélgetni, hogy amennyiben az egészsége is megengedi, akkor nagyon szívesen vennénk, hogyha az évtizedek alatt felhalmozott tapasztalatát és tudását nálunk kamatoztatná. Jómagam is még Józsi bácsi kiválasztási rendszere alapján lettem NB I-es játékos, emiatt is valami hasonlót fogalmaztam meg öt évvel ezelőtt. Az a cél, hogy ahogy annak idején, úgy a jövőben is rengeteg profi játékost nevelhessünk ki Pécsen – fogalmazott a vezető a bejelentés után.

Végül Győri János operatív igazgató is méltatta a szakembert, és örömét fejezte ki, hogy céljaik elérése során támogatja őket a legendás szakember.

– A '90-es évek legelején kerültem a PMFC utánpótlásába, ahol Józsi bácsi felnőtt vezetőedzőként is folyamatosan foglalkozott a fiatalokkal. Ekkor találkoztam vele legelőször. Emlékszem, hogy szinte mindenkihez volt pár nevelőszándékú gondolata, amit érdemes volt megfogadni. Később 1999-től 2001-ig az ETO-ban, mint vezetőedző segítette a pályafutásomat, aztán ő az MTK-nál szakmai vezetőjeként dolgozott, így a kék-fehéreknél eltöltött időszakom alatt is sokat köszönhettem neki játékosként. Voltak közös útjaink és nagyon örülök, hogy a PMFC-nél kitűzött álmaink elérésében Józsi bácsi is részt vesz. Jó érzés, hogy a tapasztalatára, emberségére számíthatunk – nyilatkozta Győri János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában