kosárlabda

2020.08.27. 19:04

Hazahúzta a szíve a PEAC irányítóját

Két év kitérő után tért vissza a PEAC-Pécs nőikosárlabda-csapatához Szücs Réka. A 25 éves irányító számára nem volt kérdés, hogy Miskolcról hova igazoljon.

Szabó Dániel [email protected]

Fotó: Laufer László

A pécsi születésű Szücs Réka a 2012/2013-as szezonban mutatkozott be az élvonalban a PEAC-Pécs játékosaként. A fekete-fehéreknél már nagyon fiatalon meghatározó emberré vált, ráadásul Raksányi Krisztina távozása után kapitánya is volt a csapatnak. Két évvel ezelőtt mégis a szerényebb célok­ért küzdő PINKK-hez igazolt kölcsönbe, hogy minél több percet tölthessen a pályán.

A másik baranyai klubnál remek teljesítményt nyújtott, így egy félszezon után lecsapott rá a Diósgyőr, amellyel 2019-ben bajnoki ezüstérmet ünnepelhetett. A miskolci kaland idén májusban ért véget, s ugyan máshonnan is megkeresték a 25 éves irányítót, a szíve végül hazahúzta.

– Ide köt a család, itt éltem, itt tanultam, szóval nagyon örültem, hogy visszajöhetek Pécsre – árulta el lapunknak Szücs Réka. – A csapat, a közösség is remek, nagyon jó újra ismerős környezetben edzeni. Valóban volt más lehetőségem, de a PEAC-Pécset éreztem a legközelebb a szívemhez. Miután megkerestek, azt szerettem volna, ha minél előbb pont kerül az ügy végére. Az is megkönnyítette a döntésemet, hogy Csirke Ferenc a vezetőedző. Ő is irányító volt, sokat tudok tanulni tőle, s már az elején elmondta, hogy milyen szerepet szán nekem.

A PINKK-nél és a Diósgyőrnél más-más feladat hárult Szücs Rékára.

– A PINKK-es időszak az önbizalmamon segített sokat, hiszen szabad kezet kaptam, sokat játszottam – mondta az irányító. – Miskolcnál pedig egy nagyon jó csapatban, nagyon sok minőségi edzésen vettem részt, játékban sokat fejlődtem.

Nyáron a PEAC a pécsi nevelésű játékosokra építette fel keretét, s egyelőre csak két légióst igazolt az együttes. Az új irány becsülendő, de kérdés, hogy milyen eredmények társulnak majd hozzá.

– Szerintem egy 5-6. hely körüli eredménnyel már elégedettek lennénk. De most az a legfontosabb, hogy egy jó közösséget, egy szerethető csapatot alkossunk – tette hozzá Szücs.

Egy hét és...

A PEAC-Pécs augusztus 10-én kezdte meg a felkészülést, első edzőmeccsét pedig jövő pénteken játssza le. Csirke Ferenc együttese hazai pályán a BKG Príma Akadémiával csap össze. A pécsiek szeptember 17. és 19. között az 51. Sió Kupán szerepelnek. A tornán nyolc csapat, a PEAC mellett az ACS Sepsi-SIC, a BEAC, a Vasas, a Csata, a PINKK, a Győr és a házigazda Szekszárd vesz részt.

A PEAC-Pécs felkészülési mérkőzései: PEAC-Pécs–BKG Príma Akadémia (szeptember 4. péntek), PEAC-Pécs–Vasas Akadémia (szeptember 5., szombat), Vasas Akadémia–PEAC-Pécs (szeptember 9., szerda), PEAC-Pécs–KSC Szekszárd (szeptember 12., szombat), SIÓ Kupa (szeptember 17–19., csütörtök–szombat, helyszín: Szekszárd), PEAC-Pécs–PINKK-Pécsi 424 (szeptember 25., péntek).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában