Labdarúgás

2021.01.23. 19:08

17 évesen debütált a Fradiban a pécsi srác, Tokmacot váltotta

Nem mindennapi jelenet, hogy egy 17 éves fiú az ország legjobb csapatában debütáljon a magyar élvonalban. Redzic Damir ráadásul Pécsett született.

dg

Forrás: Fradi.hu

Fotó: Adam Molnar

Redzic Damir az U7-es korosztályban Harkányban kezdte a focit. 2015-ben került a PMFC-hez, ahol az U14-ben játszott két szezonon keresztül, innen került a Ferencvároshoz 2017-ben. AZ U15-ben kergette a bőrt, s 15 gólig jutott.

A mostani szezont a Ferencváros második csapatánál kezdte ősszel, majd októberben már a kispadon nézte végig a Kisvárda elleni összecsapást. Januárban együtt kezdte a felkészülést az első csapattal, és a Diósgyőr ellen szintén a kispadon ült. Ám ma eljött az ő ideje, hiszen 17 évesen a Puskás ellen debütált az NB I.-ben a 80. percben. Ráadásul az FTC egyik legjobb játékosát, Tokmacot váltotta.

Így egyszerre két baranyai játékos is a pályán lehetett 10 percig, hiszen a Fradi kapuját Dibusz védte. A meccsen 1-1-es döntetlen született.

Az edzőtáborban nagyot focizott

Mint a Fradi.hu írja, Redzic Damir alapvetően a harmadosztályban szereplő FTC II-t erősíti, ám az őszi teljesítményének köszönhetően több más kortársával együtt kiérdemelte a lehetőséget, hogy Sergei Rebrov meghívja a felnőttek spanyolországi edzőtáborába, és együtt készüljön a BL-csoportkört megjárt kerettel.

Redzic Damir alig hét perccel azt követően, hogy pályára lépett Algeciras elleni, marbellai edzőmérkőzésén, máris betalált, ezzel 1-1-es állásnál visszaszerezte az előnyt a végül 3-1-re nyerő Ferencváros javára. A gól értékét csak növeli, hogy a 17 éves középpályás először volt eredményes a Fradi felnőttcsapatában.

- Ez volt az első gólom a felnőttcsapat színeiben, nagyon örülök neki. Vécsei Bálint passza után befelé cseleztem, majd sikerült a hosszúba elrúgnom a labdát, nagyon jó érzés volt, amikor láttam, hogy bement, és az is, hogy utána mindenki gratulált. Ráadásul pont itt, az edzőtáborban sikerült… Innen csak felfelé szeretnék menni! – jelentette ki a fiatal futballista, amikor a lefújás után kérdeztük.

- Nagyon jól érzem itt magam – mondta az edzőtáborral kapcsolatban. – Profikkal vagyok körülvéve, jó, hogy testközelből is megtapasztalhatom, hogyan gyakorol a csapat az edzéseken, illetve hogyan készül a meccsekre. Mindenben támogatnak a csapattársak, boldog vagyok, hogy itt lehetek.

Címkék#redzic#FTC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában