kosárlabda

2021.01.09. 12:05

A hangulatnak is jót tenne a PVSK sikere

Ismét idegenben lép pályára a PVSK-Veolia férfikosárlabda-csapata az NB I.-ben. Ezúttal Bíró Leventééknek Jászberényben kell győzelmet aratniuk ma 18.00-ás kezdéssel.

Kvanduk Bence

Szinte kötelező a PVSK számára a győzelem a ma esti Jászberényi találkozóján, hiszen az eddig nyeretlen sereghajtóhoz utazik. Ráadásul a Pécs egyszer már bizonyította, képes jó játékkal legyőzni ellenfelét, hiszen december elején 120-102-re nyerte a két gárda csatáját a Lauber Dezső Sportcsarnokban.

Igaz, azóta az ellenfél kerete valamelyest átalakult. Érkezett a 206 centis amerikai négyes, Xeyrius Williams, a 210 centis horvát center, Mladen Primorac, a padra pedig Patai Benjámin ült le. Viszont távozott az akkor remeklő Donovan Donaldson többek között. Ráadásul a decemberi meccsre egy mindössze 8 főből álló kerettel érkezett Pécsre a Berény, s ebből egy ember nem is kapott lehetőséget a meccsen, centerük nem is volt, végig öt kisember volt pályán. Közben a Panthersben 12-en játszottak aznap este.

– Tipikusan olyan mérkőzés, ami előtt nehéz bármit is mondani, mert ha jól tudjuk, volt beteg a Jászberénynél. Még mindig nem tudjuk hivatalosan, ki tud játszani, ki beteg, ki nem léphet pályára, milyen állapotban vannak. Jóval erősebb a keretük, mint amilyen a pécsi meccsen volt, hiszen azóta igazoltak játékosokat. Ettől függetlenül azt mondom, kötelező győzelem kell, hogy legyen. Ez nem azt jelenti, hogy könnyű mérkőzés lesz, de mindenképpen ki kell harcolnunk a győzelmet – nyilatkozta lapunknak Bíró Levente, a PVSK fiatal irányítója.

A Körmend ellen legutóbb viszont nagyon nem ment a pécsi alakulatnak, semmi nem jött össze, így hamar el is dőlt a meccs. A mostani siker így nem csak arra lehet jó, hogy ezzel közelebb kerüljön a Panthers a felsőházhoz, de visszaadhatja a kissé talán megcsappant önbizalmat.

– Fontos győzelem lehet ez számunkra mind az öltözői hangulat, mind a tabellán elfoglalt helyünk szempontjából – tette hozzá.

További mérkőzések: Fehérvár–Oroszlány, Kecskemét–Paks (mindkettő szombat, 17.00), Zalaegerszeg–Szolnok (szombat, 17.45), Körmend–Debrecen, Kaposvár–Sopron (mindkettő szombat, 18.00), Szeged–Szombathely (vasárnap, 19.00).

Az állás: 1. Szolnok 11 győzelem/2 vereség, 2. Szombathely 7/2, 3. Paks 10/4, 4. Szeged 11/5, 5. Fehérvár 8/4, 6. Körmend 9/5, 7. Debrecen 8/7, 8. Sopron 6/7, 9. PVSK 6/9, 10. Oroszlány 5/8, 11. Kecskemét 4/7, 12. Zalaegerszeg 3/9, 13. Kaposvár 3/10, 14. Jászberény 0/12.

Kicsit lazul a program január végére

A kemény decembert követően most úgy tűnik azért lazul valamelyest a PVSK programja, és szép lassan az elkövetkezendő hetekben átállnak a heti egy mérkőzésre.

A Jászberényt követően a Panthers jövő szerdán lejátssza első 2021-es hazai meccsét, az Oroszlány lesz az ellenfele. A hétvégén már ismét utazik majd, Sopronban kell Rujákéknak bizonyítania. Ezt követően pedig már csak két meccse lesz a hónapban a Pécsnek, a szegedet fogadja január 23-án, majd 30-án a Kaposvár otthonában mérkőzik. Természetesen, ha nem szól közbe a koronavírus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában