Kosárlabda

2021.04.14. 12:22

Az Oroszlány ellen rajtol a Panthers a playoutban

Belevág az NB I. kilencedik helyéért való sprintbe ma 18.00-kor a PVSK-Veolia férfikosárlabda-csapata is. Először az Oroszlány gárdáját kell vendégül látniuk Rujákéknak a playoutban.

Kvanduk Bence

Fotó: Laufer László

Elkezdi a PVSK-Veolia is az NB I. playoutját, és a kilencedig helyért való versenyfutást. Először az Oroszlány gárdájával kell megütközniük hazai pályán.

– Nem véletlenül vagyunk hasonló pozícióban az Oroszlánnyal. Gyors játékosokból áll a keretük, akik szeretnek agresszívan játszani, és sokat futni, leindítani. Hasonló erőket képviselünk, de attól függetlenül, hogy playout van, minden meccset szeretne megnyerni a csapatunk – mondta a sérülés miatt pályán kívülre szoruló Meleg Gergő.

A fiatal center azt is elárulta, hogy ez a szezon valószínűleg véget ért számára a március 20-i Zalaegerszeg elleni alapszakasz mérkőzéssel. Azon nyolc percet játszott.

– Egy pár hete alakult ki ez a sérülés. Éreztem előtte is, de szinte az egyik pillanatról a másikra jött. Porckorong-sérvem van. Egy pár hétig még pihentetni kell. Még nem tudjuk, műteni kell-e vagy sem, egy pár orvossal konzultálnom kell, és majd meglátjuk – részletezte. – Kellemetlen érzés volt. Nem mondanám, hogy fájt vagy gátolt volna a játékban korábban, csak éreztem, van ott valami. Azt hittem, hogy kicsit beállt a derekam.

Az Oroszlány egy találkozóját már a playoutból is lejátszotta, akkor egy ponttal, 77-76-ra alulmaradt, azzal a Kecskeméttel szemben, amely már 3 fordulót is letudott.

A két gárda alapszakasz meccsei egyébként biztatóak, hiszen kevés idegenbeli sikereinek egyikét a Panthers épp Oroszlányban aratta (88-71) és otthon is győzni tudott (89-85). Előbbin Brkics és Lewis, utóbbin a centeré mellett Budimir és Funderburk kiváló játéka volt szükséges a sikerhez.

A mai program: Kecskemét–Jászberény (17.00), PVSK-Veolia–Oroszlány, Zalaegerszeg–Kaposvár (mindkettő 18.00).

A playout állása: 1. Kaposvár 12 győzelem/16 vereség, 2. PVSK-Veolia 11/15, 3. Kecskemét 12/17, 4. Oroszlány 10/17, 5. Zalaegerszeg 7/20, 6. Jászberény 2/25.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában