Erősport

2021.04.22. 14:08

Még előrébb lépne Makai Renátó

Kvalifikálta magát a CESA Prémium Ligájába az erősportot is meghódítani vágyó MMA-bajnok, pankrátor Makai Renátó, aki hatalmas elhivatottsággal dolgozik azért, hogy a legjobbak között legyen már egy éven belül.

Kvanduk Bence

Remekelt az erősportot mindössze tavaly nyáron, a pandémia miatt kipróbáló, s végül a sportágba beleszerető Makai Renátó a CESA Prémium Liga Kupasorozat selejtezőjén. A WKF nehézsúlyú nemzetközi MMA bajnoki övét is birtokló sportoló 22 vetélytárssal mérte össze erejét, hogy ott lehessen Magyarország 10 legerősebb emberét felvonultató sorozatban. A részvételt pedig ki is harcolta a siklósi versenyző, aki hatodik helyen zárta 105 pontjával a megmérettetést.

A győztes Mészáros Dávid 24,5 egységgel gyűjtött többet.

A selejtező során természetesen most is sokak számára megmozdíthatatlan súlyokat kellett felemelniük, arrébb vinniük a versenyzőknek. Többek között kamiont húztak, terepjárót emeltek, 350 kilós lengővel, illetve 160 kilós kofferrel meneteltek.

– Ilyen nagy létszámnál ez az eredmény elég jónak számít, főleg úgy, hogy ez még mindig az első versenyeim egyike volt. Ezzel kvalifikálódtam is a Prémium Ligába. Minden versenyszámban sikerélményem volt, sőt, egyéni csúcsokat is döntöttem. A célom, hogy a prémiumosok között is egy éven belül a legjobb ötben legyek, illetve úgy végigversenyezni ezt az idényt, hogy az élmezőny közelében végezzek – vallotta Makai. – Nem az a célom, hogy ezt a sportágat csak kipróbáljam. Szeretném elérni benne, amit csak lehetséges. Úgy látom, versenyről versenyre haladok előre, mert egyre jobbak a helyezések, egyre közelebb vagyok a top kategóriához Magyarországon. Még rengeteg munkát kell beletennem, sok rutint kell szereznem, de az erő megvan hozzá, ami nyilvánvalóan látszik. Veszem az akadályokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában