Kosárlabda

2021.04.15. 10:58

Otthon kezdi a TFSE-MTK elleni párharcot a PEAC

A PEAC-Pécsnek a TFSE-MTK-t kell legyőznie legalább kétszer ahhoz, hogy a hetedik helyen fejezze be a női kosárlabda-élvonal küzdelmeit. A párharcot Csirke Ferenc együttese kezdi otthon, a felek ma 18 órakor a Lauber Dezső Sportcsarnokban csapnak össze.

Szabó Dániel

Fotó: Laufer László

A kupában egy kis szerencsével akár döntőt is játszhatott volna a PEAC-Pécs (végül negyedik lett), de a bajnokságban sajnos nem jött össze a bravúr. Mikor újra formában lendültek volna Szücs Rékáék, a koronavírus-járvány ismét közbeszólt, s erre ráment a playoff. Előbb a negyeddöntőben a Diósgyőr búcsúztatta őket, majd a szűkös keret a Vasas ellen sem bírta szusszal az 5–8. helyért vívott csatában, így már csak egy célja lehet a pécsieknek: a hetedik hely megszerzése.

Az ellenfél a TFSE-MTK együttese lesz. A felek decemberben kétszer is összecsaptak, a pécsiek a Lauberben nyertek, de a fővárosban alulmaradtak a kék-fehérekkel szemben.

– Természetesen jobb eredményt szerettünk volna elérni, de van remény arra, hogy a hetedik hely is nemzetközi kupaindulást jelent, és most ezt a célt tűztük ki magunk elé – nyilatkozta Paula Strautmane, a PEAC-Pécs lett légiósa. – Mindent megteszünk azért, hogy megmutassuk, a hetedik helynél nagyobb kaliberű csapat vagyunk, és igazából csak a külső körülmények miatt tartunk ott, ahol. Úgyhogy nagyon oda fogjuk tenni magunkat az utolsó pár meccsen. Értelemszerűen teljesen más mérkőzéseket fogunk a TFSE-MTK ellen játszani, mint az alapszakaszban, hiszen például a keretekben is történtek változások, ezért úgy készülünk ellenük, mintha egy új csapat ellen lépnénk pályára. A rájátszásban egyébként sem számít, hogy mit csináltál korábban – tette hozzá.

A két győzelemig tartó párharc programja. 1. mérkőzés: PEAC-Pécs–TFSE-MTK (ma 18.00). 2. mérkőzés: TFSE-MTK–PEAC-Pécs (vasárnap, 18.00), 3. mérkőzés (ha szükséges): PEAC-Pécs–TFSE-MTK (április 22., csütörtök, 17.00).

 

Péntektől Final4

A bajnokság döntője, tehát a Sopron–KSC Szekszárd-párharc csak a jövő héten rajtol el, hiszen a címvédőnek a hétvégén a Euroliga négyes döntőjében van jelenése. Fegyvernekyéknek péntek este 8 órától a spanyol Salamanca ellen kellene kívívniuk a finálét, míg a másik ágon a török Fener­bahce és az orosz Jekatyerinburg csap össze egymással.

Az Euroliga finafour menetrendje. Péntek. Elődöntők: Fenerbahce–UMMC Je­katyerinburg (16.00), Perfumerias Avenida–Sopron Basket (20.00, M4 Sport). Vasárnap: bronzmeccs (14.00), döntő (18.00).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában