Harcművészet

2021.06.14. 09:21

Visszatér a ketrecbe a bajnok, Makai Renátó

Visszatér korábbi szerelméhez, a kevert harcművészetekhez a siklósi Makai Re­nátó, a WKF nehézsúlyú nemzetközi MMA bajnoka, aki 2019 szeptembere óta nem védhette meg címét a pandémia miatt.

Kvanduk Bence

2020.06.09. Pécs Makai Renátó, nehézsúlyú MMA versenyző Fotó: Löffler Péter lp Dunántúli Napló

Fotó: Löffler Péter

Makai Renátó a járványidőszakban olyannyira rákapott az óriási súlyokkal való tréningre, hogy végül erőemberversenyeken is elindult, ráadásul nem is rossz eredményekkel. Most viszont visszatérhet korábbi szerelméhez, a kevert harcművészetekhez, melynek nehézsúlyú bajnoka.

– Augusztus 21-én lesz mérkőzésem Egerben, ezzel térek vissza a járványt követően a harcművészeti versenyzésbe. Azt követően szeptemberben lesz egy címvédő mérkőzésem Szombathelyen. A mostani kihívóm egy 150 kilós, román származású versenyző, Gorcyca Alexandru – tájékoztatta lapunkat Renátó. – Ahogy véget ért ez az időszak, és el lehetett kezdeni közönség előtti versenyeket szervezni, azonnal felkerestek. Ez a mérkőzés tökéletes arra, hogy visszarázódjak a harcművészetekbe.

Persze a két említett sportág fizikális felkészülése sokban különbözik, így most a sportolónak a munkarendjét is át kell szerveznie.

– Már elkezdtem a harcművészeti felkészülést is, az állóképesség-javító tréningeket, amikkel speciálisan ezekre a menetidőkre, küzdelmekre építem fel a kondimat. Elkezdtem átformálni a munkát, az erőemberedzéseket építem le, de még csinálom mint alapozást, mert erre, izomnövelésre nagyon jó. Ráadásul ez nem olyan, mint a súlyzós edzés, egészen máshogy terhel meg, de ahogy közeledik a mérkőzés, ezeket elhagyom, és teljes mértékben a bunyó és hasonló jellegű tréningek veszik át a helyét – fejtette ki.

Fejleszti magát

Az elmúlt időszakban Renátó a PVSK ökölvívóinak szakmai munkáját felügyelő Alvics Gyulánál is megfordult, hogy még magasabb szintre emelje képességeit, hiszen a sportág minden terén kimagasló akar lenni.

– Alvics Gyula segít a kéztechnikámat minél jobb szintre felhozni, mert az állóharc fontos része a sportágnak. Őt gondolom olyan edzőnek, akitől nagyon sokat tudok tanulni, illetve Burján Renátó az, aki rendszeresen a bunyóedzéseimet segíti, partnereket szerez az öklözéshez. Alvics Gyula egyébként már korábban is segített a felkészülésemben – árulta el, majd hozzátette, törekszik is arra, hogy minél többet legyenek talpon ellenfeleivel, még ha az elmúlt meccsein pillanatok alatt földre is kényszerítette ellenfeleit. Az övét is így nyerte el, fél perc alatt végezte ki 2019 szeptemberében Dejan Arandjelovicset. – A levitelekben mondhatni erősebb vagyok a dzsúdós múltam miatt. Kedvelem az állóharcot is, de az elmúlt mérkőzéseimen így jött ki a lépés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában