Labdarúgás

2021.07.04. 12:21

Visszatér Szigetvárra a Bódi Focisuli

A nevezést leadták, így biztos, hogy a Bódi Focisuli indul a labdarúgó megyei II. osztályban, a hazai mérkőzéseit azonban már nem Mozsgón és Csertőn, mint korábban, hanem Szigetváron játssza.

Horváth L.

Az edző Kerekes Zoltán (52), a játékosok már megvannak, négy új futballista érkezett hozzájuk, négyen pedig még nem döntötték el, hogy ide igazolnak-e, vagy sem. A keretükben sok a fiatal, jobbára tizenhét-tizennyolc évesek, nekik idő kell, meg kell szerezniük a kellő rutint a jó szerepléshez.

– Célunk az első ötbe kerülés, hosszú távon pedig az, hogy öt éven belül megyei I.-esek legyünk és ott ne a pofozógép szerepét töltsük be – mondta Kerekes. – A felkészülést július 7-én kezdjük, természetesen a rajtig edzőmeccseink is lesznek, de még egy sincs lekötve.

A Bódi Focisulit működtető alapítvány vezetői azt tervezik, hogy a jövőben egy felnőtt megyei III.-as csapatot is indítanak, az majd Csertőn lesz otthon, ott rendezi a hazai bajnokijait. A klubnak minden korosztályban vannak együttesei, U13-tól felfelé a különböző bajnokságokban szerepelnek, az U7-esek, az U9-esek és az U11-esek pedig a Bozsik-programban vesznek részt. Vagyis az utánpótlás-nevelésük már most megfelel a megyei I.-es követelményeknek.

Kerekes régi szereplője a baranyai labdarúgásnak, elmondása szerint különböző szerepkörben már harminc esztendeje van benne. Hobolon fejezte be aktív játékos-pályafutását, térdsérülés miatt kellett szögre akasztania a csukát. Később aztán játékvezető lett, az NB III.-ban asszisztensként is tevékenykedett, majd edzőként folytatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában