Kosárlabda

2021.08.17. 16:14

Dobogóra állhattak a lányaink

Történelmi sikert ért el a magyar női U19-es kosárlabda-válogatott a világbajnokságon.

A. M. R.

Forrás: Pixabay

A válogatottunknak eddig még sosem sikerült az éremszerzés a torna történetében, most azonban a vasárnapi helyosztón szinte végig vezetve, megszerezte az együttes a bronzot.

A magyar lányok 2 győzelemmel és 1 vereséggel abszolválták a csoportkört, majd az olaszok ellen mérkőztek meg a nyolcaddöntőben. Kiegyensúlyozott mérkőzésen felülkerekedett Cziczás László alakulata, éppúgy, mint a negyeddöntőben a csehek ellen. Ezt követően a toronymagasan esélyesnek számító Egyesült Államok volt az ellenfél, amely jobbnak bizonyult, így a harmadik helyért mérkőzhettünk meg Mali legjobbjaival.

A bronzmérkőzés első pontjait az afrikaiak szerezték, de onnantól kezdve a mieink domináltak mindvégig. A térfélcserét követően rákapcsolt Mali, viszont a szép egyéni villanásoknak köszönhetően megnyugodhatott a hazai csapat. A találkozó végére maradt az igazi örömkosárlabda a mintegy ötszáz szurkoló ovációja közepette és a történelmi bronz.

Eredmény: Magyarország–Mali 88–67 (18–14, 24–17, 20–18, 26–18).

Az U19-es magyar válogatott kerete: Boros Júlia, Dombai Réka, Gyöngyösi Janka, Holcz Rebeka, Aya Kéita, Krasovec Lili, Madár Eszter, Miklós Melinda, Rakita Lili, Rozmán Lilla, Sitku Zsuzsanna, Telegdy Zsófia, Szövetségi kapitány: Cziczás László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában