Kosárlabda

2021.09.08. 13:03

Amikor jól jár a labda, bárkit meglephetnek a PVSK fiai

Sokat változott a nyár során a PVSK-Veolia NB I.-es férfikosárlabda-csapata, Bíró Olivér mégis úgy hiszi, a csapategység lesz a legnagyobb erényük a szezon során.

Kvanduk Bence

20210809 Pécs Megkezdte a felkészülést az őszi szezonra a PVSK Panthers kosárlabdaszakosztálya. Képen: Bíró Olivér kosárlabdázó (7) Fotó: Laufer László ll Dunántúli Napló

Fotó: Laufer László

A hétvégi, illetve a hétfői felkészülési meccsen is látszott, a Panthers játékosai még egy kicsit lassabban mozdulnak, és néha nem találják egymást a parketten.

– Természetes ilyenkor, hogy fáradtak vagyunk, nehezebbek a lábak. Sok edzés van, párnaponta játsszuk a felkészülési meccseket. A kezdeti nehezebb időszakon már túl vagyunk, már a taktikára helyezzük a hangsúlyt. Kezdem frissebbnek érezni a testemet, úgyhogy a bajnoki rajtra megfelelő állapotban leszünk – kezdte kérdésünkre Bíró Olivér.

Nehézséget okozhat az is még, hogy nagy változásokon ment át a vasutasok játékosállománya, Meleg Gergőn és Veljko Brkicsen kívül a teljes keret átalakult.

– Még nem állunk teljesen készen, a két amerikai légiósunk csak nemrég érkezett meg, így keveset tudtunk együtt edzeni a teljes csapattal, illetve a múlt hétvégi oroszlányi tornán volt az első két olyan meccs, amit teljes kerettel játszottunk – folytatta a visszatérő bedobó. – Látszott is, hogy a pályán még nem ismerjük egymást megfelelően. Ehhez nyilván idő kell, de a bajnoki rajtig még van két hetünk. Ez elegendő lesz ahhoz, hogy a játék képe még változzon, és tudjuk, ki hogyan, merre mozog. Az edzőink ezt addigra teljesen rendbe fogják rakni.

A vezetőség a legjobb nyolcba jutást tűzte ki célul, ehhez viszont fontos lesz, hogy a pécsiek egymásért is tudjanak küzdeni.

– A csapategység lesz a fő erényünk. Már most megmutattuk, amikor és ameddig csapatként funkcionálunk, bízunk egymásban és úgy járatjuk a labdát, ahogy kell, akkor bármelyik csapattal pariban lehetünk. Ezt kell folytatnunk, ebből kell építkeznünk a szezon során – fejtette ki. – A nyolcba jutás reális cél, bár még nem ismerjük a többi ellenfelet kellően, hogy hogyan sikerült nekik az igazolás. Mindenkinek ez a cél lebeg a szeme előtt, ezért dolgozunk, és az idény során majd kiderül, hogy ez a csapat mire lesz elég.

Még az első edzőmeccsek egyikét kisebb sérülés miatt ki kellett hagynia Bírónak, de azóta már minden fájdalma elmúlt.

– Megbillent a bokám az egyik edzésen játék közben. Rosszul érkeztem az egyik játékostársam lábára, de ez már a múlté, és teljes erővel dolgozom a csapattal – árulta el.

A Panthers legközelebb a csütörtökön kezdődő PVSK-Matro Kupán lép pályára 18.30-kor az Oroszlány ellen. Azt megelőzően 16 órától a Szeged és a Kaposvár mérkőzik. A két találkozó vesztese pénteken 16.00-kor a bronzért, a győztesek 18.30-tól az aranyért játszanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában