kézilabda

2021.09.18. 19:46

Nem okozott különösebb gondot az újonc a Komlónak

Legyőzte az első idei hazai bajnokiján a Sport36-Komló férfikézilabda-csapata az újonc Kecskemétet az NB I. 2. fordulójában.

K. B.

20210607 Komló Megnyerte 25-22-re a Liga Kupa fináléjának első meccsét hazai pályán a Sport36-Komló NB I.-es férfikézilabda-csapata a Csurgó ellen, így előnyből várhatja a szerdai visszavágót. Sport36-Komló–Csurgó KK 25-22 férfi kézilaabda mérkőzés. Fotó: Laufer László ll Dunántúli Napló

Fotó: Löffler Péter

Hidegrázós pillanatokkal indult a Sport36-Komló és a Kecskemét összecsapása, hiszen a bányász klub két ikonját, Igor Markovicsot és Selymes Attilát búcsúztatta legszebb pillanataikkal a kivetítőn, s a szurkolók éltetésével.

Az ünnepség talán egy kicsit fejben meg is fogta a hazaiakat, az első percekben ugyanis a vendégek voltak élesebbek, de aztán felpörögtek Jerkovicsék, s gyorsan 8-4 állt már a kijelzőn. Innen elkezdtek még ugyan feljönni a kecskemétiek, de még azelőtt elfogyott a lendület, hogy egalizálni tudtak volna. Így nem is volt meglepő, hogy biztos, négygólos előnnyel mehettek pihenni Szöllősiék.

A fordulás után ismét a KTE játéka volt veszélyes, s valamelyest fel tudott zárkózni, de a Komló mindig tudott sebességet váltani, amikor arra volt szükség. Így pedig nagyon sima volt az utolsó 24 perc. A vendégek akkor estek teljesen szét, amikor Karai is pirosat kapott Szrnka után, bár az utolsó percekben tudtak még kozmetikázni az elkényelmesedő hazaiakkal szemben.

Az Ultras Komló természetesen most is kitett magáért, s a második félidőből abszolút örömünnepet csinált.

Sport36-Komló–Kecskemét 28-24 (13-9)

Férfi kézilabda NB I., 2. forduló. Komló, 500 néző. Komló: PÁSZTOR – VASKÓ 4, Sunajko, Jóga 1, SZÖLLŐSI 1, JERKOVICS 7, Orbán B. 1. Csere: Granics (kapus), Melnyicsuk 2, Takács B. 4 (3), Vranac 3, Grünfelder 3, Szkokán, Hoffmann 2, Beck, Metcz. Vezetőedző: Kilvinger Bálint. Kecskemét: Deményi – Csordás, Országh 3, Mazák 2, Simon B. 2, Sipeki, Horváth A. Csere: Marczika (kapus), Karai 2, VETÉSI 5 (4), Szrnka 1, Füstös 2, Enomoto 2, MENYHÁRT 3 (1), HIRAMOTO 2, Szeverényi. Vezetőedző: Bencze József.

Kiállítás: 10, ill. 14 perc.

Hétméteresek: 3/7, ill 5/6.

Piros lap: Szrnka (21.), Karai (34.).

Kilvinger Bálint: – Az látszott, hogy akik régebb óta nálunk vannak, összeszokottabban játszanak. A mérkőzés képe alapján megérdemelt a győzelmünk. Amikor a Kecskemét visszajött a mérkőzésbe, akkor is kontroll alatt tartottuk a játékot. Jól védekeztünk, amiből könnyű gólokat dobtunk. Végre itthon közönség előtt nyertünk bajnokit, ilyen régen volt. Bízom benne, hogy ez így marad, és tudunk robogni tovább.

A bajnokság állása (14 csapat): 1. Szeged (4 mérkőzés) 8 pont, 2. Telekom Veszprém (3 m.) 6, 3. Balatonfüred (2 m.) 3... 9. Komló (3 m.) 2.

Ez következik (10. 02., 17.00): Komló–Gyöngyös.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában