kézilabda

2021.11.26. 09:32

Jön a szezon első bányászrangadója

Ismét pénteken lép pályára a kézilabda NB I.-ben a Sport36-Komló csapata. Pásztorék Tatabányán vívnak rangadót 18 órától.

Kvanduk Bence

Fotó: Löffler Péter

Nem feltartott kézzel utazik a Sport36-Komló gárdája Tatabányára, főleg annak tudatában, hogy a rivális bányász­egylet idén sebezhetőbb. Igaz, még az edzőváltás előtt és idegenben hagyott el a mostani ellenfél hét pontot, egyedül a Szeged verte saját pályáján.

A Vladan Matics helyére kinevezett Dragan Djukiccsal pedig remek sorozatba kezdett a gárda. A Csuró és a Fradi fölényes legyőzése közben a svájci Kadetten Schaffhausent is remek játékkal verte az Európa-ligában.

– Nem tudom, hogy mi kellhet a Tatabánya ellen. Történt náluk egy edzőváltás, utána három szenzációs mérkőzést produkáltak, amelyeken mindenki nagyon jó formában játszott. Aztán volt egy EHF-kupa-meccsük, ott nem játszottak azon a hőfokon, mint a korábbi találkozókon – kezdte a klub közösségi portálján Pásztor Imre, a NEKA ellen remek formában hárító komlói kapus. – A csapattól a legutóbbi mérkőzésen látotthoz hasonló egymásért való küzdeni akarás, és az kell, hogy felfokozott állapotban lépjünk pályára. Csak így lehet sanszunk arra, hogy pontot, pontokat hozzunk el Tatabányáról.

A Komló Balatonbogláron szinte végig kezében tudta tartani a meccsét, így két ponttal jöhetett el. A játék minőségében pedig most sem adná alább.

– A védekezést át kell mentenünk erre a meccsre. Nagyon harciasak voltunk, sok ütközést hajtottunk végre, és ez kell egy Tatabánya-kaliberű csapat ellen. Támadásban még megfontoltabban, jobban kell játszanunk, kevesebb technikai hibával, és akkor eredményesek lehetünk – jelentette ki.

Az állás (14 csapat): 1. Szeged (10 mérkőzés) 19 pont, 2. Telekom Veszprém (9 m.) 17, 3. Balatonfüred (9 m.) 15... 7. Tatabánya (9 m.) 9... 10. Komló (9 m.) 8.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában