Ökölvívás

2021.12.28. 12:35

Országos bajnok lett a pécsi reménység

Magyar bajnok lett Cservenka Róbert a 98. Papp László Elit Felnőtt Magyar Ökölvívó Bajnokságon. A PVSK sportolója az egész torna alatt jó formát mutatott, és a döntőben egy kimagasló összecsapáson felülmúlta ellenfelét.

Móga Richárd

Megkoronázta az idei évét Cservenka Róbert, aki rég volt ennyire felkészülve egy magyar bajnokságra, mint most. Ráadásul a szorgalmas munka meghozta gyümölcsét, ugyanis a 22 éves pécsi ökölvívó mára már magyar bajnoknak mondhatja magát. 

A pécsi sportember már négy évvel ezelőtt az ifjúsági Európa-bajnokságon is bizonyította nagy ütőerejét, ahol a legjobb nyolcig menetelt. Eddigi legnagyobb sikerét felnőtt versenyzőként 2019-ben érte el a Bocskai-emlékversenyen Debrecenben, melyen magasan jegyzett ellenfelekkel szemben harcolta ki a végső diadalt. 

 

Cservenka Róbert ezúttal élete egyik legjobb felkészülését követően egy kiváló teljesítménnyel rukkolt elő az idei magyar bajnokság elődöntőjében. Küzdőtársa a hat évvel idősebb Hegyi Barnabás volt, aki már 2011-ben is bronzérmet szerzett ezen a tornán. A baranyai sportoló diktálta végig a tempót, és egyhangú pontozásos sikert aratott egy kiváló mérkőzésen, így a legnagyobb riválisával találkozhatott a fináléban, miután Oroyovwe Isaac legyőzte Dióssi Csabát a második elődöntőben. 

 

A PVSK harcosa remekül bunyózott végig, és a védekezése is kifogástalan volt. Idővel jól körvonalazódott, hogy fizikailag is jobban bírta a párharcot ellenfelénél, és a harmadik negyedben már egyértelmű volt, hogy ki nyeri a mérkőzést. Az utolsó menetben jött ki igazán a két versenyző közötti tudásbeli különbség. 

 

– Elmondhatatlanul boldog vagyok. Ez csak egy lépcsőfok ugyan, amit ha megugrik az ember, akkor lehetősége nyílik arra, hogy világversenyeken szerepeljen, de nekem ez most sikerült, és a célom az, hogy minden egyes megmérettetésen ahol elindulok, győzelmet arassak – vélekedett Cservenka Róbert. – Örülök, hogy nem volt könnyű ellenfelem a torna során, így legalább fel tudtam mérni, hogy mennyire volt sikeres a felkészülésem. Januártól edzésbe állok, és remélem, hogy sikerül szerezni egy érmet egy világversenyről is. Köszönöm a PVSK-nak és mesteremnek, Alvics Gyulának a támogatást. A következő esztendő sűrű lesz, de bízunk abban, hogy sikerekben gazdag. 

Cservenka Róbert a magyar bajnoki cím mellett még egy elismerést is bezsebelhetett, ugyanis a pécsi sportoló megkapta a legharcosabb versenyzőnek járó különdíjat is. 

 

Mélységből a csúcsra tört Cservenka

Cservenka Róbertet mindig megtalálja a sérülés a magyar bajnokság előtt. Minden esztendőben történt vele valami balszerencse, ami miatt nem tudott 100%-osan felkészülni, ez pedig idén sem alakult másképp. A fiatal sportoló csúnyán elvágta a kezét egy tányérral a megmérettetés előtt, és még varrni is kellett. Mindennel együtt még így is szerencsésnek mondható, ugyanis nem hátráltatta különösebben az eset, így minden összeállt végül ahhoz, hogy a PVSK ökölvívója felállhasson a dobogó legfelső fokára a 98. Papp László Elit Felnőtt Magyar Ökölvívó bajnokságon. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában