Labdarúgás

2022.01.05. 16:59

Marián Sluka tovább csiszolja a játékukat

Belecsapott a munkába hétfőn a Szentlőrinc labdarúgócsapata is, amely öt edzőmeccsen csiszolja tovább majd játékát a PMFC elleni NB II.-es tavaszi nyitányt megelőzően.

Kvanduk Bence

Forrás: Szentlőrinci Sportegyesület

Már a Szentlőrinc is javában dolgozik azon, hogy a január 30-i megyei rangadóra tökéletes formában érkezhessen, s esélyes legyen Pécsett a három pont bezsebelésére. 

 

– Amit láttam a hétfői edzésen, hogy olyan állapotban jöttek vissza a szünetről a játékosaim, amilyenben voltak az utolsó napon, illetve kicsivel felfrissültebben. Úgy volt összeállítva arra a három hétre a program, hogy ne csak pihenéssel töltsék a srácok – kezdte kérdésünkre Marián Sluka. – Teszteléssel kezdtünk, s azok alapján is jó állapotban vagyunk, tehát a házi feladatot elvégezték. Nagyon remélem, hogy mielőbb remek állapotba kerülünk. A betegségből lábadozók később csatlakoznak majd. Összességében pozitív volt az első edzés. 

Forrás: Szentlőrinci Sportegyesület

Bár a Lőrinc kiválóan kezdte az idényt, volt egy mély hullámvölgy a szereplésében, amelyből csak az utolsó találkozón sikerült kijönnie. Azonban ha hasonlóan jól kezdene a tavasszal is, akkor újabb nagyszerű élményekben lehetne része a szurkolótáborának, amely végre valóban hazai környezetben élvezhetné Jancsóék játékát. 

 

– A legfontosabb feladatunk ebben a négy hétben, hogy megerősítsük a keretet a megfelelő játékosokkal. Ez viszont ebben az időszakban, főleg számunkra, nagyon nehéz. Emellett arra fektetjük a hangsúlyt, hogy fizikálisan a legjobb állapotba kerüljünk, mert ez lesz a döntő tavasszal. Azon vagyunk, hogy ezen még emeljünk – folytatta. – Az is fontos, hogy az öltözőben és kint a pályán is csapatként működjünk, és tudjuk, mit akarunk játszani védekezésben és támadásban. A lefektetett alapelveket csiszoljuk tovább. 

 

Persze a felkészülési időszakot nem teljesíthetik csak tréningekkel a játékosok. Hogy visszanyerhessék meccsrutinjukat, s élesen mehessenek már bele a nyitó találkozóba, több jó képességű edzőpartner ellen is pályára lépnek. 

Forrás: Szentlőrinci Sportegyesület

– Egyelőre öt edzőmeccsünk van leszervezve. Szombaton már a Mezőkövesd ellen pályán leszünk, jövő hét szerdán Kanizsán vendégeskedünk, majd azon a szombaton egy horvát csapattal csapunk össze hazai környezetben a műfüvesen. Végül 22-én az Eszékkel és a Kozármislennyel játszunk egymást követően, hogy az egész keretnek meccsterhelést adhassunk aznap, hogy mindenki készen álljon az első fordulóra. Nem lesz széles keretünk, így az kell, hogy az elsőtől az utolsó játékosig mindenki jó formában legyen – árulta el. 

 

Kevés változásra lehet számítani

A Szentlőrinc keretében nem várhatóak óriási változások a télen. Marián Sluka és Fekete Tivadar sportszakmai igazgató is jelezte lapunknak korábban, hogy csak finomhangolásra van szükségük a keretet illetően. Utóbbitól azt is megtudtuk, hogy a szélső támadó pozíciókra keresnek leginkább labdarúgót, mert a nyáron oda nem tudtak minden preferenciájuknak megfelelő játékost találni. 

Természetesen olyan futballista is van, akivel a szakmai stáb nem volt elégedett, esetleg nem teljesítette a vele szemben támasztott elvárásokat, így most távozik. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában