Asztalitenisz

2022.04.05. 19:07

Nagyon sima sikert könyvelt el a PEAC

Gálázott Pető nélkül a PEAC, küzdelmes sikert ért el a Komló a férfi asztalitenisz Extraliga 16. fordulójában. Jó formában tartanak a négyes döntő felé.

Kvanduk Bence

Remekelt a PTE PEAC Kalo-Méh férfiasztalitenisz-csapata Győrben az Extraliga 16. fordulójában. Demeter Lehelék ezúttal az olimpikon Pető Zsolt nélkül álltak az asztalok mögé, de így is egy sima 10:0-s győzelmet arattak. A címvédő csak azért nem tudott ezúttal sem az élre lépni, mert legnagyobb kihívója, a Celldömölk hasonlóan kiváló formában játszik. Az éllovas a Mosonmagyaróvárt verte ugyan ilyen arányban, s mivel a Pécset ősszel legyűrte, így pontegyenlőségnél is az első helyen maradt. 

 

Nem csak a pécsiek teljesítenek azonban jól, hiszen a Komlói Bányász az egész idényben űzi az első kettőt a legjobb teljesítményük felé. A harmadik helyezettnek most a Szeged otthonában kellett hozni a kötelezőt, s mint ahogy sokszor megesett már a sport történetében, ezúttal is ez volt az egyik legnehezebb kihívás. Szitáék viszont felülemelkedtek ellenfelükön, s szinte biztosították, hogy már nem csúszhatnak hátrébb. 

 

Két fordulóval az alapszakasz vége előtt úgy látszik, hogy a Celldömölk, a PEAC és a Komló mellett a Soltvadkert lesz ott az utóbbi baranyai csapat által rendezett final four tagja, ugyanis ha a Szeged vagy a Komló ellen legalább egy ikszet elérnek, már nem előzheti meg őket a Székesfehérvár. Ha pedig marad a sorrend, akkor megyei rangadóval indul a finálé. 

 

Győr–PTE PEAC Kalo-Méh I. 0:10 
Férfi asztalitenisz Extraliga, 16. forduló. A pécsi győztesek: Molnár D. 2, Kovács S. 2, Demeter 2, Gerold 2, a Molnár/Kovács és a Demeter/Gerold páros. 

Szeged–Komlói Bányász 5:8 
Férfi asztalitenisz Extraliga, 16. forduló. A komlói győztesek: Szita 3, Ahmadian 2, Sabján, Bognár és a Szita/Sabján páros. 

Az állás: 1. Celldömölk 45 pont, 2. PTE PEAC Kalo-Méh 45, 3. Komlói Bányász 41, 4. Soltvadkert 37, 5. Székesfehérvár 30, 6. Csákvár 28, 7. Szeged 26, 8. Győr 24, 9. Mosonmagyaróvár 24, 10. Szécsény 15. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában