Alakul a keret

2022.06.27. 13:31

Marad a kapitány a Panthersnél

Újabb három játékost jelentett be a PVSK-Veolia férfikosárlabda-csapata, akik az NB I. B-ben mindent megtesznek azért, hogy visszajuttassák az élvonalba a gárdát. Köztük van a csapatkapitány, Bíró Olivér is.

Kvanduk Bence

20220430 Pécs PVSK-Veolia (fehér mez) - Atomerőmű SE (kék mez) férfi felnőtt NB I. kosárlabda mérkőzés Fotó: Laufer László LL Dunántúli Napló DN Képen: KENDRICK BROWN #2; BÍRÓ OLIVÉR #7

Fotó: Laufer László

Korábban három érkezőt már bejelentett a PVSK-Veolia a válogatott center Horti Bálintot, az NKA-tól visszatérő Kocsis Zalánt, valamint Bíró Leventét, akiről mától biztosan állíthatjuk, hogy a következő idényben testvérével együtt tehet majd a Panthers sikeréért. Ugyanis a Vasút most közzétette, hogy marad az együttesnél csapatkapitánya, Bíró Olivér.

– Személy szerint nagyon várom a következő szezont, szépen alakul a csapat. Megígérhetem, hogy mindenkinek az lesz a célja, hogy visszajuttassuk a PVSK-t az élvonalba – jelentette ki az egyesület által közzétett sajtóanyagban.

Bíró Olivér tavaly az alapszakaszban 26 mérkőzésen lépett pályára, ebből hatszor volt kezdő. Bár csak 5.3 pontot átlagolt, látszott, ha nagyobb felelősséget kap, s nem csak a triplákat kell vállalnia, ennél jóval ponterősebb tud lenni. Ezt az is jól mutatja, hogy közelről 71, s középtávolról is 50 százalékkal használta ki dobóhelyzeteit. Azonban, ahogy a csapaté is, úgy az ő játéka is romlott az alsóházban. Bár ott 7.7 pontot átlagolt, középtávoli dobást nem is vállalt, s a palánk alól is csak 57 százalék volt a hatékonysága. Triplamutatói egyébként egész évben 35 és 40 százalék között voltak.

A kapitányon kívül még két fiatal is biztos, hogy a Piros-csoportban is a PVSK-t fogja erősíteni, Bor Sándor és Kalmár Viktor. Előbbi még alig töltötte be a húszat, de többször is bizonyította, nagy potenciál rejlik benne. Tavaly a PVSK-Cargateben 2.4 pontot átlagolt az irányító az alapszakaszban.

Kalmár az A-csoportban is kapott bizonyítási lehetőséget. A 205 centiméteres center most nagy hasznára válhat a gárdának a feljutásért vívott harcban, hiszen megvan a testi ereje ahhoz, hogy a palán alatt sikerrel vívja meg Horti mellett a csatákat. Többször volt az NB I. B-s keret húzóembere tavaly is, végül 6.1 pontos átlaggal fejezte be az alapszakaszt, ennél viszont fontosabb, hogy 2.7 lepattanót is lehúzott mérkőzésenként Meleg Gergő mögött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában