Világjátékok

2022.07.14. 09:29

Magasabbra tették a lécet, és megugrották: aranyérmes lett a pécsi trió a Világjátékokon

Móga Richárd

Forrás: nvesz.hu

Verőfényes napsütés mellett, kimagasló sportsikerekre ébredhettünk csütörtök reggel. A tegnapi szenzációs eredményeket sikerült felülmúlniuk a magyaroknak, hiszen nem érték be az aranyat érő aerodance és az ezüstérmes páros gyakorlattal, trióban felértek a dobogó legfelső fokára.

A Mazács Fanni, Bali Dániel és Farkas Balázs alkotta hármas legyőzve a fáradtságot, izgalmat és önmagukat a Világjátékok legjobb gyakorlatát mutatták be, így csillogó aranyéremmel a nyakukban büszkélkedhettek.

Ráadásul válogatottunk sportaerobik csoportja Olaszország mögött a második helyen végzett, így minden magyar aerobikos legalább egy aranyéremmel zárhatja a versenyt.

Bali Dániel véleménye szerint a csoport fináléban becsúszott egy hiba, ezért nem lett abban a versenyszámban is győzelem. 

– A triónál kijött a lépés, és nagyon örülök, hogy Világjátékok-győzelmet ünnepelhetünk. Sokat dolgoztunk egy ilyen sikersorozatért, hiszen ne feledjük, hogy a játékok előtt a világbajnokságon is jól szerepeltünk – vélekedett Bali Dániel.

Külön örömteli, hogy ilyen magas színvonalú teljesítményt tettek le a PSN Zrt. sportolói azok után, hogy nemrégiben még egy másik világversenyen kellett bizonyítaniuk.

– Életünk legnehezebb versenye volt. Három héttel a vb után szinte lehetetlen volt átmenteni a formát. Életemben nem láttam ekkora küzdelmet, amit ezek a versenyzők lenyomtak. A páros nagy pofon volt, senki nem várta, hogy bejönnek elénk a brazilok, ha jót csinálunk. Márpedig életük gyakorlata volt. Azt hittem, nem tudunk felállni belőle, aztán mégis. A döntőben a csoport volt előbb, amiben lett egy elég komoly hiba. Azon ment el az arany. Negyven perc volt a trió előtt, és pocsék volt a melegítés. Aztán a semmiből varázsoltak egy álom gyakorlatot. Volt benne szív-lélek, az egymás iránti szeretetünk és felelősségünk, meg az elmúlt 20 év minden szenvedése, öröme, munkája. Igazi korona a pályafutásukra – összegzett vezetőedzőjük. 

Tegnap már jó hírekről is beszámolhattunk, ugyanis a pécsi páros ezüstérmes lett, ami ugyancsak elismerésre méltó teljesítmény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában